În Alfa, parcările sunt inexistente. Rezolvarea vine tot din partea cetățenilor

0
260

Totul a început de la o postare făcută într-un grup pe facebook. Încă o dată, parcările sunt subiect de interes pentru toți arădenii care au mașină. Din nefericire, s-a ajuns în punctul în care efectiv nu mai ai unde să parchezi.

 

Bună seara! Strada Cărămidarilor (cartier Alfa), sursă de bani la buget!!!! Nici un autoturism din punct de vedere legal, nu este parcat regulamentar! Politia Rutiera cunoaște problema, înțelege și cel mai important, nu ia măsuri prin sancționarea proprietarilor, nu de frica lui „COSMIN” ci pentru că, regenerarea urbană in zonă, nu este finalizată!!!

Ce voiam să spun: Chiar și cu regenerarea urbană finalizată, părerea mea este că tot nu vor fi suficiente locuri de parcare!!!!

Intreb pentru un Grup: Terenul ce se vede în foto 2, nu cunosc cine il are în propietate, însă, nu s-ar putea amenaja o parcare care să deservească blocurile din zonă???

Boca Bogdan-Vlad – Ca să fie bine, să nu fie rău, încercăm să vedem ce este cu terenul acela pe care-l pasc câinii?

Oamenii din zonă au dreptate, efectiv nu au unde parca!“, spunea un membru al grupului AradTraffic.

De această dată este vorba mai mult despre cartierul Alfa, mai exact strada Cărămidarilor. Pentru că am văzut și noi mesajul precedent, am decis să mergem la locul cu pricina și să ne convingem în adevăratul sens al cuvântului că nu există altă variantă.

Ajunși pe strada Carămidarilor am avut surprinderea de a vedea că din două benzi s-a făcut una și nici aia nu e completă.

 

Ce se întâmplă pe strada Cărămidarilor începe de fapt încă de pe strada Aurel Suciu. Acolo am găsit o mașină parcată pe partea carosabilă și, paralel cu ea, ușă în ușă, o altă mașină parcată.

 

Partea proastă este că aceste lucruri se întâmplă frecvent și nu sunt ceva ieșit din comun pentru cei ce locuiesc în zonă. Mai departe, ajunși pe strada care ne interesa, am văzut multe mașini parcate, atât pe o parte, cât și pe cealaltă, toate pe partea carosabilă. Din start, șoseaua a ajuns la jumătate din spațiul total. Pe lângă, mașinile erau parcate și pe trotuar ca să nu ocupe chiar așa mult loc din banda de mers. Șoferii încearcă să lase liber cât de mult loc, în schimb ocupă tot trotuarul.

 

 

Ideea care a fost adusă în fața oamenilor este una bună și care ar face diferența. Este vorba despre un contract încheiat cu proprietarul terenului de lângă șosea. Mai exact, lângă șosea se află un teren foarte mare și care, dacă ar fi folosit drept parcare, ar elibera toată partea carosabilă și ar rezolva o mulțime de probleme. Din nefericire, momentan nu se cunoaște identitatea proprietarului și nu se știe dacă acesta va accepta să vândă terenul. Cu toate acestea, în acest moment, asta ar fi singura soluție care ar putea să facă un bine tuturor.

 

Trecând mai departe, problema se extinde în tot orașul. Plecând din cartierul Alfa, am luat la pas câteva străzi din centrul Aradului și am ajuns la o concluzie: străzile s-au făcut, dar nimeni nu s-a gândit ce se întâmplă în momentul în care vrei să oprești mașina pentru că ai ajuns la destinație.

Pe trotuare sau pe benzile de mers, mașinile se găsesc peste tot. Ideea este că nu ai unde să îți mai pui mașina. Ori sapi o groapă și o pui sub asfalt, ori o parchezi peste altă mașină, ori faci cumva și pleci cu bicicleta de acasă. Situația devine tot mai disperată și locurile în care s-ar putea face parcări sunt puține și lucrările probabil vor dura la nesfârșit.

Până atunci, cei care vor să parcheze în Arad trebuie să se încarce cu multă răbdare și să fie dispuși să plătească locul de parcare, ca mai apoi să meargă și pe jos până la destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.