procesProcesul în care Adrian Buleu este cercetat pentru omorârea partenerului său de afaceri, Abel Apostol, a ajuns astăzi la a şasea parte. După ce în urmă cu o săptămână a avut loc audierea amantei lui Buleu, Mădălina Ioniţă şi a proprietarului instalaţiei de supraveghere video din cadrul complexului, în cursul zilei de astăzi judecătorii se vor deplasa la baza Riviera, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs presupusa crimă a lui Abel Apostol.
Prima înfăţişare a procesului a avut loc în luna iulie, la Tribunalul Arad, după aproape trei luni de la dispariţia omului de afaceri. Instanţa a decis atunci amânarea termenului de judecată, după ce Adrian Buleu şi avocatul său au susţinut că nu au putut să studieze întreg dosarul de urmărire penală, cerând timp pentru a-şi putea construi apărarea.
În data de 22 iulie, în a doua înfăţişare a procesului, Adrian Buleu şi-a depus mărturia în faţa instanţei despre ce s-a întâmplat în noaptea dispariţiei victimei. În a treia înfăţişare a procesului, care a avut loc pe 26 iulie, au fost programaţi să depună mărturie fiul lui Abel, Albert Apostol şi soţia inculpatului, Alina Buleu. Aceasta nu s-a prezentat însă la proces, pe motiv că a fost internată la Spitalul Matern medicii recomandându-i odihnă la pat şi concediu medical.
Pe data de 29 septembrie, în cadrul celei de-a patra înfăţişări a procesului, soţia suspectului crimei în cazul Abel Apostol şi-a schimbat majoritatea declaraţiilor care îl incriminau pe Adrian Buleu, punându-le pe seama faptului că atunci când le-a mărturisit a fost sub influenţa unor medicamente. Mai mult, femeia, despre care familia celui dispărut este acum mai mult ca sigură că este direct implicată în omorârea lui Abel, a susţinut că a fost agresată de poliţişti, obligând-o în acest fel să spună neadevăruri.
Aceeaşi strategie a fost aplicată după câteva zile, în data de 4 octombrie, şi de către amanta lui Buleu, Mădălina Ioniţă. Tânăra nu a mai recunoscut aproape nimic din ceea ce a declarat înainte anchetatorilor, pe motivul că a fost obligată de aceştia să mintă. Cu toate acestea, mărturisirile tinerei în faţa instanţei au scos la iveală fapte deosebit de grave, iar cele câteva momente de sinceritate ar putea avea consecinţe negative tocmai asupra celui pe care s-a chinuit să îl apere: pe Adrian Buleu.
Următorul termen al procesului are loc peste o săptămână, când vor fi audiaţi cei doi martori de la Galaţi, care au fost puşi de Buleu să cureţe în restaurant în noaptea dispariţiei lui Abel. Conform procurorilor, cei doi angajaţi au fost puşi să muşamalizeze urmele crimei comise de Adrian Buleu. La scurt timp după evenimentele din seara de 1 mai, cei doi au fost trimişi de către Buleu acasă la Galaţi, în opinia procurorilor, tocmai pentru a nu se scăpa în a oferi detalii despre cele întâmplate în acea seară. Tot în data de 18 octombrie va fi audiat şi un martor care l-a ajutat pe Abel să mute o scară cu o seară înainte de moartea acestuia, şi care ar putea deţine informaţii lămuritoare în acest caz.

Recomandările redacției