După un an încărcat, iată că se apropie cu pași mărunți ediția 2018 a Zilelor Aradului. Anul acesta, organizatorii pregătesc zece zile de sărbătoare, cu mani­festări diverse, pe lângă evenimentele consacrate (concerte de muzică ușoară, concerte de mu­zică populară, spectacole pentru copii). Va avea loc un spectacol de operetă, o tabără de muzică, o tabără de coregrafie, o paradă a costumelor de epocă, dar și un spectacol de reconstituire antică.
Zilele Aradului, ediția 2018, se vor desfășura în perioada 17 – 26 august, sub sloganul „Zilele Aradului au gust de sărbătoare“.
Concerte la Ștrandul Neptun
„Timp de zece zile, vor fi or­ganizate în centrul orașului, în cartiere, la Ștrandul Neptun și în Parcul Reconcilierii, dar și în alte locații peste 50 de evenimente printre care un spectacol de operetă în aer liber, două concerte extraordinare la Ștrandul Neptun ale căror invitate sunt Loredana și Andra, o tabără de muzică pentru copii și tineri, concerte simfonice în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, un concert de muzică ușoară românească și nu numai”, au precizat organizatorii evenimentului.
Una dintre premierele Zilelor Aradului este deschiderea oficială care va avea loc în 17 august, în centrul orașului, când va avea loc o paradă a costumelor de epocă și o refacere a momentului istoric de predare a diplomei „Oraș liber regesc“.
De asemenea o altă premieră va fi lansarea virtuală a conceptului de branding al orașului – Mister Arad – o campanie care are ca scop atât dezvoltarea unei strategii cât și a unei viziuni de promovare a orașului pentru atragerea de investitori și pentru atragerea de turiști.
Fiind anul Centenarului Marii Uniri, organizatorii s-au gândit ca anul aceasta să introducă o manifestare pe o temă istorică și anume spectacolul de reconstituire antică prezentat de Garda Apulum în Parcul Eminescu și în Parcul „Sfânta Maria“ din Micălaca (Fostul Parc „23 August“).
Spectacol de operetă
O altă premieră a Zilelor Aradului este organizarea unei tabere de muzică și coregrafie pentru copii și tineri. Păstrând tradiția de anul trecut, și în acest an, din programul Zilelor Aradului nu va lipsi un spectacol de operetă. De data aceasta, artiștii Operei Naționale Române din Timișoara, corul, orchestra și ansamblul de balet vor prezenta, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, spectacolul „My Fair Lady“.
Seara dedicată muzicii românești, care va fi organizată în 22 august, tot în Parcul Re­con­cili­erii, îi are ca invitați pe Monica Anghel, Ileana Șipoteanu și Raoul.
Picnic Festival – un mix format din gastro-show-uri și concerte, va fi organizat și în acest an pe Faleza Mureșului, în parcul cuprins între restaurantul Perla și Belvedere, unde vor fi amenajate standuri unde cunoscuți master chefi din țară vor oferi diverse specialități culinare. În aceeași zonă, va fi montată o scenă în aer liber pentru concerte.
Din programul ediției din acest an a Zilelor Aradului mai fac parte, spectacole pentru copii, Parada Costumelor de Poveste prin centrul Aradului, Ziua orașului Pecs la Arad, Noaptea albă a instituțiilor de cultură.
Zilele Aradului sunt sărbătorite an de an, în preajma zilei de 22 august, ziua în care, în anul 1834, Aradul a fost declarat oraș liber regesc. Toate evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Recomandările redacției