utaAşa cum anticipam, prima întâlnire a anului pentru jucătorii „Bătrânei Doamne” s-a consumat sub semnul discreţiei. În condiţiile de maximă incertitudine de la club, nu a existat nicio faţă nouă, iar unii jucători prezenţia la reunire nici măcar nu s-au dezbrăcat. În această ultimă categorie au intrat Alexandru Neagu, Cornel Ene şi Mădălin Smaranda. După cum se ştie, ultimul e pe lista neagră a lui Adrian Falub şi, cum şi aşa Dan Ţapoş a fost absent motivat joi şi nu s-a susţinut un antrenament specific de portari, „Smara” a preferat să stea deoparte. Dacă Ene acuza ceva dureri la spate, Alex Neagu, mijlocaşul împrumutat de la Pandurii, dorea lămuriri suplimentare despre situaţia financiară a clubului. „Jucătorilor li s-a spus că săptămâna viitoare, se va încerca achitarea unei părţi a restanţelor băneşti”, avea să ne mărturisească Adrian Falub.
Acesta şi „secunzii” Dan Stupar şi Marius Suller au avut sub comandă pe arena din Calea Aurel Vlaicu 16 jucători, dintre care jumătate sosiţi de la UTA II. Au efectuat o primă alergare de anduranţă: Cioară – Suslak, Miron, Gligor, Matei, G. Neagu, Raţ, Siminic, Chindriş, Mărginean, Lazea, Bîrză, Ewald Wild, Gornic, Capătă şi Palcu. Feussi şi Laso ar trebui să sosească în zilele următoare de la Paris, respectiv Buenos Aires, cu menţiunea că, în cazul în care clubul ar încăpea pe mâna lui Mihai Joiţa, argentinianul şi-ar putea încheia conturile cu arădenii în această iarnă. Însă, atât Adrian Marţian, cât şi Mihai Joiţa i-au promis lui Giovanni Catanzariti că vor întări serios echipa, cu menţiunea că primul merge mai mult pe mâna românilor, în timp ce impresarul e adeptul străinilor.
Tot preşedintele UTA-ei ne-a mai mărturisit că echipa este pe punctul de a afla data la care va pleca într-un cantonament în Antalya. „Diferenţa între un cantonament la Moneasa şi unul în Turcia e de 7-8 mii de euro, bani pe care atât domnul Marţian, cât şi Joiţa, mi-au promis că-i vor plăti. Nu ştim cum va fi vremea în luna februarie, ce terenuri vom avea la Arad, ca să nu mai vorbim de posibilitatea de a întâlni nişte adversari buni pentru amicale în Antalya”, a precizat Giovanni Catanzariti.
Concluzia primei zile de activitate în Calea Aurel Vlaicu a  tras-o tot actualul tehnician, Adrian Falub: „Deocamdată, e important că ne-am strâns şi am început să alergăm, căci oricum am intrat puţin în criză de timp. Să nu uităm, totuşi, că în prima partidă a returului întâlnim Poli şi nu avem voie să greşim. Mai departe, nu ştiu ce va fi, nu am bătut în cuie un program de pregătire, fiindcă nu ştiu ce se va decide la nivel de conducere. Eu, în condiţiile existente şi cele pe care le-am avut din vară încoace, nu mai continui. Preşedintele ne-a asigurat că ceva se va întâmpla şi trebuie să se întâmple, altfel…”. Utiştii se întorc la treabă marţi dimi­neaţă, pe terenul „Şega”.

Recomandările redacției