Cele două săptămâni de tato­nare între clubul UTA și omul de fotbal, Marius Stan, s-au finalizat cu… fum negru. Fostul campion al României cu Oțelul Galați și-a oferit disponibilitatea să ajute managerial și financiar gruparea emblemă a orașului, iar lucrurile păreau că decurg în direcția bună. Chiar dacă nu a venit cu valize de bani la Arad, numele său și „portofoliul” de rezultate sportive păreau de ajuns pentru încrederea conducerii administrative a clubului arădean, numai că, dintr-o dată, a apărut o fractură.
Toate planurile despre care s-a tot discutat în ultimele zile nu mai sunt valabile, atâta timp cât, din ceea ce am prins noi din zbor, primarul Gheorghe Falcă are o altă preferință la categoria „finanțator pentru clubul meu”. Numele acestuia nu e deloc nou și nici un mare secret pentru lumea fotbalului din Arad, doar că există câteva semne de întrebare în ceea ce-l privește.
Din informațiile noastre, Marius Țucudean (avându-l pregătit pentru funcția executivă pe Cristian Bobar), căci despre el e vorba, dorește putere deplină atât la UTA, cât și la la sora mai mică, Atletico. Asta înseamnă o adevărată revo­luție la cele două cluburi, iar acest lucru nu e – până la urmă – o mare problemă dacă omul de afaceri arădean s-ar fi dovedit până acum un susținător statornic al fotbalului arădean. În schimb, pe Falcă nu-l deranjează prea mult acest aspect, ci doar dorește ca, la rândul său, să aibă sub control situația de la UTA.
Dacă Țucudean se va supăra la un moment dat, așa cum a mai făcut-o în trecut, nu e un capăt de țară pentru el, care – oricum – vorbește despre suporterii „Bătrânei Doamne” ca despre niște leproși. Și va băga rapid placa: „Eu ajut cu bani de la buget UTA, ce ați vrea de la mine să fac mai mult? Să conduc eu”. Doamne ferește, doar că era bine, poate, să nu vă băgați coada în posibilul „mariaj” cu Stan.
În fine, poate, de această dată va fi bine, iar Marius Țucudean va fi cu adevărat salvatorul Campioa­nei Provinciei și omul de care se va lega și mult dorita promovare în Liga 1. La această oră, însă, nu există nicio certitudine nici pentru (re)venirea omului de afaceri ară­dean la club, iar luni – teoretic – Ionuț Popa va antrena același lot de jucători cu care s-a obținut o salvare eroică de la retrogradare. Dacă reunirea îl va mai prinde pe „Mister” în „alb-roșu”…
Marius Stan a luat avionul de la Timișoara cu direcția București aseară, iar la despărțirea de UTA a fost extrem de diplomat, decla­rându-se fanul „alb-roșilor” în noul sezon. „Îi mulțumesc domnului primar Falcă pentru că a arătat deschidere vizavi de mine și proiectul meu, și i-am transmis și dânsului să-i prețuiască pe oamenii de la clubul UTA, în special pe domnul Meszar. E un profesionist desăvârșit, care pune și mult suflet și împreună cu care aș fi fost în proporție de 99% sigur că am fi realizat proiectul despre care am dis­cutat în ultimele săptămâni. Rămân un suporter al UTA-ei pentru sezonul ce vine, pe care i-l doresc încununat cu mult dorita promovare. Telefonul meu rămâne deschis pentru toți cei cu care am colaborat în ultimele zile la UTA și cine știe ce se mai poate întâmpla pe viitor” a declarat cel care a fost la un pas să devină managerul „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției