Lovitură de teatru pentru arădeni: UTA ar putea fi retrogradată

0
681

Fotbalul românesc ar putea avea parte de un nou scandal de proporții. UTA urmează să fie anchetată de Comisia de Disciplină a FRF după ce, în 2017, doi reprezentanţi ai clubului au încercat să ofere sume de bani unei rivale la promovare.

Radu Vişan, secretarul general al FRF, a sesizat Comisia de Disciplină în cazul în care doi oficiali de la UTA au fost trimişi în judecată după ce au încercat să motiveze financiar adversarii unei rivale la promovare. În cazul în care UTA va fi găsită vinovată, riscă retrogradarea şi Astra ar rămâne astfel în Liga 1, anunță Telekomsport.

Dacă arădenii vor fi găsiți vinovați ar putea ajunge în Liga II. Potrivit Telekom Sport Radu Vişan, secretarul general al FRF, a depus o sesizare la Comisia de Disciplină şi membrii acestui organism urmează să ancheteze cazul şi dacă UTA Arad se face vinovată sau nu de corupţie.

DNA a anunţat pe 12 mai 2021 că Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni de dare de mită. În 2017, în calitate de reprezentanţi ai celor de la UTA Arad, cei doi le-ar fi promis printr-un intermediar 70.000 de lei jucătorilor de la Foresta Suceva, pentru a o încurca pe Sepsi Sfântu Gheorghe, adversara la promovarea în Liga 1.

Tot în aceeşi perioadă, Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru ar fi promis tot printr-un intermediar suma de 40.000 de lei celor de la Dacia Unirea Brăila, cu acelaşi scop, să o încurce pe Sepsi, echipă cu care UTA Arad era în luptă directă pentru promovare, potrivit celor de la Telekom Sport.

De asemenea, cu acelaşi obiectiv, cei doi i-ar fi plătit suma de 135.000 de lei unui arbitru, care acum deţine calitatea de martor în acest dosar.

Acum, aşa cum cere procedura, secretarul general al FRF a trimis o sesizare la Comisia de Disciplină, prin care cere anchetarea cazului în care UTA ar putea fi acuzată de corupţie. O decizie ar trebui să se ia în maximum o lună şi cea mai dură măsură pentru UTA Arad ar fi retrogradarea, caz în care Astra ar rămâne în Liga 1.

Pe de altă parte, UTA Arad a încercat să demonstreze că Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru au acţionat în nume propriu, nu în calitate de reprezentanţii ai clubului.

Clubul nostru pune la dispoziție comunicarea primită recent din partea Direcției Naționale Anticorupție, din care reiese clasarea AFC UTA Arad în cazul discutat.

În cazul în care orice angajat al clubului va fi găsit vinovat, vom lua măsurile care se impun. Din punctul nostru de vedere, angajații noștri se bucură de prezumția de nevinovăție și avem încredere că sentința le va fi favorabilă“, se arată în comunicatul celor de la UTA.

În cazul în care cei de la UTA Arad vor fi găsiţi vinovaţi pentru corpuţie, clubul ar putea avea aceeşi soarta ca FC Argeş, în 2009. Atunci, clubul din Piteşti a fost retrogradat în Liga 2, printr-o decizie a Comisiei de Disciplină, după ce procurorii au arătat că patronul echipei, Cornel Penescu, a dat mită mai multor arbitrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.