Lovitură pentru arădenii care refuză vaccinarea: persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces la Mall

0
12866

Anunţul venit chiar de la  Guvern și este unul extrem de îngrijorător. Vicepremierul Dan Barna anunţă măsuri dure pentru românii nevaccinaţi. Urmează ca Guvernul să ia decizii drastice în următoarea perioadă deoarece  numărul celor care vor să se vaccineze a scăzut constant în ultimele săptămâni.

„Am discutat în ședința coaliției, au fost prezentate mai multe variante asupra căruia premierului și-a exprimat susținerea. Trebuie să venim cu măsuri pe măsura celorlalte state europene pentru a încuraja vaccinarea. Valul patru va avea un efect de stimul pentru populația care nu e împotriva vaccinului dar nu s-a vaccinat încă”, a anunţat Dan Barna.

Cea mai drastică măsură se oare că este cea în care oamenii au  interzis în mall-uri,  în cazul în care nu au vaccinul făcut.   „Mersul la mall în weekend să fie condiționat de vaccinare”, a spus Barna, care a continuat. „Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare la nivel național o să avem probleme și prin urmare gândim tot felul de măsuri pentru a încuraja populația să se vaccineze”, a subliniat vicepremierul, conform Capital.

În viitor Guvernul ia în calcul acordarea unor  vouchere, bonuri sau chiar o tombolă dedicată cetățenilor din mediului rural. „Vaccinarea este singura soluție, nu avem altă șansă decât să creștem numărul persoanelor vaccinate”, a transmis Dan Barna.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.918.657 de persoane, dintre care 4.762.837 cu schema completă. Cu doar 24,5% din populație vaccinată, România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca procent din populație vacciantă, o situație mai rea fiind înregistrată doar în Bulgari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.