Lovitură uriașă dată jefuitorilor de păduri. Exploatările forestiere ilegale de la Rănușa, anchetate

0
642

Instituțiile publice din mai multe județe și-au unit forțele și au acționat în județul Arad în zona Rănușa, cercetările fiind continuate pe mai departe de polițiștii arădeni. În cadrul unei acțiuni comune a reprezentanților Gărzii Forestiere Oradea – Garda Forestieră Județeană Arad și lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Ordine Publică, desfășurată în data de 01.07.2020, a fost depistat un volum de 227,21 mc material lemnos, în zona Valea Rănușa, din județul nostru. În urma verificărilor efectuate atât la fața locului, cât și la sediul ocolului silvic, respectiv prin interogări ale sistemului SUMAL, s-a constatat faptul că materialul lemnos găsit la fața locului nu are proveniență legală, fiind confiscat conform prevederilor Legii 171/2010.

Ca urmare a continuării verificărilor, a fost sancționat contravențional un agent economic care desfășoară activități de exploatări forestiere și comerț cu material lemnos, cu sediul în județul Maramureș și punct de lucru în localitatea Rănușa, județul Arad. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 20.000 lei pentru mai multe fapte ilegale, confiscându-se valoric un volum de 793 mc material lemnos de diverse specii și sortimente, în valoare totală de 141.458,55 lei.

În urma colaborării interinstituționale (Garda Forestieră Oradea – Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul Ordine Publică – Garda Forestieră Cluj Napoca – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor), activitatea agentului economic privind comerțul cu materiale lemnoase a fost suspendată până la clarificarea situației. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis de Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.