UTA a înscris 33 de goluri în prima parte a campionatului ligii secunde, doar unul direct din lovitură liberă. A făcut-o Copil, cu ceva șansă, la Râmnicu Vâlcea, în con­dițiile în care intenția sa a fost să centreze.
În primul amical al iernii (2-2 cu Cermeiul), Bogdan Burlă a pus – parcă – cu mâna balonul în vinclul porții lui Rusu, de la aproximativ 23 de metri, culegând  aprecierile pri­vitorilor. „Când sunt desemnat să bat o fază fixă, încerc mereu să scot maxim din ea. Fie că dau centrări sau direct pe poartă, îmi propun să-mi ajut echipa cu execuțiile mele. Exersez des șutul direct, dar avem și alte scheme prin care ne putem surprinde adversarii. Insistăm destul de mult pe astfel de faze, sper să ne reușească mai multe în retur. În lupta pentru promovare orice detaliu contează”, a spus fundașul de 20 de ani al „roș-albilor”.
Acesta pare punct fix al „Bătrânei Doamne” pe banda stângă a defensivei, acolo unde, însă, a apărut și Copaci cu o evoluție bună în Zăvoi. „Se poate spune că încă am avantajul că sunt junior, în alte condiții poate ar fi trebuit să lupt și mai mult pentru un tricou de titular. Oricum, sunt conștient că-mi poate sări rândul oricând, mai ales acum când și Copaci, prietenul meu bun, a demonstrat că se poate descurca foarte bine. E o concurență frumoasă între noi, mai e și Richi (n.a. Filaret) care poate juca oricând acolo, domnul antrenor va avea ultimul cuvânt”, a adăugat arădeanul.
Ca și majoritatea utiștilor din lot, Burlă e la primul stagiu de pregătire în Spania și în fața amicalelor cu echipe asiatice. „E bine că ne vom antrena pe terenuri bune, la temperaturi normale, e șansa noastră să acumulăm la toate aspectele. Am auzit și eu că formațiile din Asia sunt foarte determinate, aleargă mult, atâta timp cât nu ne accidentăm, nu ne putem decât bucura că avem ocazia să jucăm împotriva lor”, mai spune tânărul utist.
„Bătrâna Doamnă” e pe locul 2 cel puțin până la prima etapă din an. „Nu numai că rezistăm, dar eu sper și cred cu adevărat în posibilitatea de a urca pe primul loc. Mă bazez pe valoarea lotului, unitatea grupului, dar și pe li­niștea de la echipă”, a conclu­zionat fundașul stânga al UTA-ei, care a reușit patru decisive în acest sezon: pentru Strătilă (cu Afumați), Curtuiuș (cu Chindia) și Man (chiar două în confruntarea cu Brăila).

Recomandările redacției