LPF susține FCSB în războiul cu CSA Steaua, la TAS!

0
344

Liga Profesionistă de Fotbal a reacționat public după ce s-a aflat că FCSB a reclamat la TAS dreptul celor de la CSA Steaua de a promova în eșaloanele superioare.
Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, a spus că era firesc un astfel de demers și a argumentat prin faptul că trebuie evitate de acum înainte situații care s-au petrecut în trecut.
LPF argumentează de ce susține indirect FCSB-ul în demersul de la TAS
„Cât despre posibilitatea cluburilor de drept public de a-și schimba statutul juridic la Liga a II-a, opinia mea este că trebuie evitate situațiile litigioase, care pot da naștere unor fenomene de tipul cesiunilor din trecut.
Sunt total de acord cu păstrarea și protejarea brandurilor importante, dar cred că, pentru a păstra meritul sportiv, cel mai corect ar fi ca acest transfer al activității să se facă la nivelul eșaloanelor de la baza piramidei, adică la Liga a IV-a sau la Liga a V-a.
Indiferent de numele clubului, trebuie respectat criteriul sportiv. Așa cum se stipulează clar că trebuie să aibă o activitate de minimum 3 ani în spate.
La fel și în cazul cluburilor care intră în insolvență. Cum a fost Rangers, spre exemplu. Mi se pare în regulă să aibă posibilitatea ca o persoană să poată prelua brandul și patrimoniul, inclusiv jucătorii, dar la cel mai de jos nivel. Altfel, se poate specula mult pe modul și motivele pentru care s-ar face schimbarea de statut”, a spus Ștefan, pentru Pro Sport.
Sursa: digisport.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.