Grănicerii arădeni au descoperit, marţi, un cetăţean sirian, ascuns în partea din spate a unui microbuz, intenţia sa fiind de a trece ilegal frontiera româno – maghiară.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, M.D., de 60 de ani, din Bucureşti, care conducea un microbuz înmatri­culat în Austria. Cu ocazia controlului, colegii mei au descoperit, în compartimentul de marfă al microbuzului, ascunsă sub o saltea şi un palet de lemn, o persoană de sex masculin. Cercetările au stabilit că persoana este un cetăţean sirian, de 23 de ani”, ne declară comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Şoferul a declarat că a plecat din Bucureşti cu destinaţia Austria, iar pe traseu a lăsat nesuprave­gheat microbuzul în mai multe parcări din Lugoj, Deva şi Arad, şi nu cunoaşte cum persoana descope­rită s-a urcat în maşină.
Ţinând cont de aceste aspect, cetăţeanului sirian i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului – pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.
Dacian Don

Recomandările redacției