În acest week-end au avut loc la Hamar (Norvegia), Campionatele Europene de tir. Printre participanți s-a aflat și sportivul Clubului Sportiv Municipal Arad, Luca Joldea. Concurând în proba de pistol cu aer comprimat, rezervată juniorilor, sportivul nostru s-a clasat pe locul 12 din 50 de participanți, cu un total de 565 de puncte. Doar două puncte i-au lipsit pistolarului arădean, să se claseze între primii 8, ceea ce ar fi însemnat prezența în finala competiției.

La final, antrenorul Gheorghe Pop a declarat: „Se putea şi mai bine, eu chiar îl vedeam în finala probei, dar trebuie să ţinem cont că am venit la Europene fără nici un concurs internaţional important de pregătire în acest an, ceea ce se resimte la acest nivel. Practic, el şi-a egalat rezultatul de anul trecut, când tot aşa, la Europene, a tras 565. O cifră ce poate fi cu siguranţă îmbunătăţită. Per total, este o experienţă benefică, care se adaugă la ce a parcurs Luca până acum. A fost singurul junior român prezent la Europene, o mai avem în competiţie şi pe Daria Haristiade, care va concura la senioare, ea având dublă legitimare Dinamo – CSM Arad, la această competiţie punctând pentru clubul din Bucureşti.“

Pentru Luca Joldea și colegii săi de la CSM Arad urmează acum finala Campionatului Național rezervat juniorilor, care va avea loc la București, în perioada 3-7 aprilie.

(foto: csmarad)

Recomandările redacției