trimitere 1La o vârstă la care alţi sportivi îşi dea­pănă amintirile carierei, talerista CSM-ului este activă şi îşi vede cu mult profesionalism de treabă. În preambulul Campionatului European, Lucia Mihalache a reuşit un rezultat important.
„Am stabilit un nou record naţional, 70 din 75 de talere. Sunt foarte mulţumită de rezultat, în condiţiile în care am tras cu puşca nouă, pe care o am doar din februarie”, spune „Puşa”, participantă la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.
Regulamentul în tir s-a schimbat, şi deşi arădeanca a tras foarte bine şi în semifinale, clasându-se tot prima, în finală s-a pornit de la zero, iar oboseala şi acest sistem total inoportun au adus-o pe locul doi. „Acest nou sistem te solicită mult psihic, mai ales că avantajul pe care  ţi-l creezi pe parcurs nu mai contează în finală”, explică valoroasa trăgătoare, care a terminat a doua la „naţionale”, cu 12 din 16, după o taleristă de la Alexandria.
Gândurile componentei CSM-ului se îndreaptă acum spre Europenele din Germania. Primele două clasate la „naţionale”, alături de o sportivă de la Steaua, vor face echipă la întrecerea continentală, programată în perioada 2-8 august, unde Mihalache îşi doreşte o clasare cât mai bună: „Săptămâna viitoare plec la Bucureşti, pentru un cantonament, şi apoi spre Germania. Sper să ating finala la Europene. Îmi doresc acest lucru, pentru că acolo se poate întâmpla orice. Mai ales că în finală se pleacă de la zero. Anul acesta mai am două locuri 20, la Cupele Mondiale din Cipru şi Spania, cu 66 de talere, plus un loc trei şi un loc şase la două grand-prix-uri în Cehia”.
În programul intern mai figurează Cupa României, programată la sfârşitul lunii august, iar dacă vor fi bani şi posibilităţi, „Puşa” şi-ar dori să meargă şi la Mondialele din Peru, din septembrie.
Armă nouă
Din 2013, sportiva CSM-ului concurează cu o nouă armă, iar relaţia este „în stadiul de prietenie, nu e uşor să tragi cu o puşcă timp de 20 de ani şi apoi să o schimbi. Ca să fac o comparaţie, e ca şi când am schimba o Dacia cu un Mercedes, este mai grea şi nu pot spune că m-am obişnuit deja cu ea, dar este o cifră foarte bună.”

Recomandările redacției