Lucrări de modernizare a Drumului Județean Sânpetru German – limită județ Timiș

0
410

Lucrările de modernizare făcute la Drumul Județean Sânpetru German – limita cu județul Timiș sunt aproape de finalizare.
„Lucrările se apropie de finalizare. Lucrarea este executată în proporție de 98%, modernizarea acestui drum a început în anul 2019, având termen de finalizare pe 15 decembrie 2020”, a precizat omul de afaceri Ovidiu Palcu.
„Acest drum județean are un mare rol, creșterea potețialului economic și agricol al acestei zone a județului. Acest drum asigură și accesul la drumul european E68 (DN7) Arad-Nădlac, facilitând traficul atât spre cele două puncte de frontieră (Nădlac, Turnu), cât și spre Autostrada A1. Totodată, traseul modernizat deschide o nouă relație de transport direct către municipiul Timișoara. Drumul era la stadiul de pământ cu făgașe adânci și gropi unde apa stagna, fapt care îl făcea impracticabil, mai ales pe timp ploios. Prin lucrările de modernizare s-a lărgit platforma drumului la 8 metri , s-a realizat o stabilizare, i s-a făcut o fundație nouă din balast de 35 de cm, un strat de bază de piatră spartă de 30 cm și două straturi de mixturi asfaltice, asigurându-se o lățime a carosabilului de 6,5 m. Au fost realizate săpături la șantier, au fost înlocuite podețele transversale, în prezent se lucrează la acosta­- mente, montarea indicatoarelor, marcaje rutiere și lucrări de protecție mediului”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Acest drum județean are o lungime de 6,92 km, cu o valoare de 11 milioane de lei și au fost accesate fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional , iar lucrarea a fost executată de Inteco Holding, o firmă de excepție care livrează lucrări de calitate.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.