Lucrări de reabilitare la Primăria Comunei Hălmagiu

0
386

curte berzeZilele trecute ne-am deplasat la Primăria Comunei Hălmagiu pentru a ne documenta în legătură cu cetăţenii care luaseră cu asalt birourile administraţiei locale. Ne-a lămurit doamna Victoria Dărău, care o înlocuia pe agenta agricolă a comunei şi care ne-a declarat următoarele: „Întotdeauna, în această perioadă a anului, vin cetăţenii din toate colţurile comunei noastre pentru a le elibera adeverinţele necesare în vederea depunerii dosarelor la APIA. Cei de la APIA Gurahonţ îi programează cu câteva zile înainte, iar cetăţenii noştri vin la Primărie pentru a li se elibera documentele necesare, în funcţie de suprafeţe le teren pe care îl deţin şi de categoriile de culturi. Vin din Brusturi, din Poenari sau din Tisa, iar noi înţelegem să le soluţionăm problemele pe loc şi să nu-i ţinem pe la uşi”. Am stat de vorbă şi cu oamenii care aşteptau să le vină rândul să-şi ia adeverinţele şi toţi au lăudat modul prompt în care sunt deserviţi de către funcţionarii din cadrul Primăriei. Pe de altă parte, am rămas plăcut impresionaţi de felul în care agricultorii şi crescătorii de animale din zona noastră înţeleg să fie la zi cu documentele care le sunt solicitate de către APIA.
Un alt obiectiv care a făcut obiectul documentării noastre l-a reprezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a imobilului Primăriei din Hălmagiu. Încercând să vizua­lizăm cât mai bine ansamblul acestui edificiu adminstrativ, am avut bucuria să vedem iarăşi cui­bul de berze care, de peste două decenii, şi-au găsit locul tocmai pe acoperişul Primăriei. Chiar în aceas­tă perioadă perechea de berze adună crengi pentru recondiţionarea cuibului. Pentru a putea fotografia mai bine cuibul şi perechea de berze de pe acoperişul Pri­măriei, ne-am deplasat în curtea interioară a instituţiei. Aici am putut constata faptul că pereţii exteriori au fost reabilitaţi în totalitate, iar curtea din spatele Primăriei arată cât se poate de bine. „Putem spune că firma care ne-a executat lucrările de reabilitare exterioară a Primăriei a lucrat foarte repede şi bine – ne-a declarat domnul Adrian Ţoca, primarul comunei Hălmagiu – astfel că am reuşit să finalizăm lucrările exterioare în partea din spate a instituţiei. De ce n-am început cu faţada? Ei bine, parcă prea de multe ori am văzut lucrări exterioare care se mărginesc doar la faţadă, în vreme ce curtea şi părţile exterioare care nu se văd din stradă sunt lăsate de izbelişte. N-am vrut să fim incluşi şi noi în această categorie de edili şi nici n-am dorit să dăm apă la moara cârcotaşilor de tot felul. După ce ne mai intră ceva bani, vom continua lucrările de amenajare a exteriorului Primăriei şi, într-un final, vom reabilita şi faţada instituţiei”. Am plecat de la sediul Primăriei din Hălmagiu observând că cei mai mulţi dintre gospodarii comunei se pregătesc pentru venirea primăverii.
Casele se leapădă, parcă, de cenuşiul de peste iarnă, pe la ferestre au început să apară ghivece cu flori, pomii fructiferi şi arbuştii ornamentali au prins, timid, să înflorească, iar prin grădini oamenii lucrează de zor la însămânţări de tot felul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.