Voicu Sida

Bătaie de joc pe mașinile noastre

Pericol pe șoseaua din satul Vasile Goldiș

Duminica ce tocmai s-a încheiat a fost plină de activități culturale în mai multe localități din județul nostru și o căldură sufocantă de nu știai pe unde să te mai ascunzi la umbră, însă arșița te găsea peste tot. Dar, să intru direct în subiectul nostru, iar care poate fi acela dacă nu drumurile noastre, pe care suntem nevoiți să circulăm zi de zi.

De data asta mă voi referi la un constructor de drumuri, cu care nu am apucat încă să stau de vorbă. Ne-am deplasat de la Beliu la Șepreuș, iar din drumul județean, ruta Beliu-Craiva, am luat-o pe un alt drum județean care străbate o parte din satul Vasile Goldiș (fost Mocirla), către Șepreuș. Dar de la Vasile Goldiș și până la intrare în Cermei, având în vedere starea drumului, eu cred că acest constructor, „specialist“ în plombări sau ce o fi făcând pe drumul ăsta, și-a bătut pur și simplu joc de noi, cei care folosim această porțiune de drum. Iată cum și-a bătut joc constructorul de drumul acesta: câte o lopată de material, de ăla asfaltic pus în unele gropi, la întâmplare; înainte de a trece pe un pod, care este peste un canal, întâmpini un adevărat pericol; pe marginea drumului sunt niște râștiituri în asfalt, dar nu mai avem cuvinte la asemenea lucrări.

Cine știe cum va fi la recepția acestei lucrări de tot râsul, unde o gropiță este înfundată, în timp ce alte zece gropi sunt libere. Poate nu aș fi scris acest material dacă nu mi-ar fi atras atenția cetățenii locului, sătui până peste cap de batjocura la care sunt supuși de constructorul drumului.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției