Lucrări la foc continuu la drumul Sânmartin–Socodor: INTECO HOLDING a aşternut primul strat de balast pe drumul care așteaptă de zeci de ani să fie modernizat

0
447

De zeci de ani, drumul dintre Sânmartin și Socodor așteptă să fie asfaltat, iar localnicii să beneficieze de o rută mai scurtă spre Arad. Lucrările au fost demarate din luna iulie, iar în această perioadă, lucrările de modernizare a drumului dintre Sânmartin şi Socodor sunt în plină desfășurare. Muncitorii de la S.C. INTECO HOLDING lucrează la foc continuu, în aceste zile,  la montarea stratului de piatră spartă, după ce în prealabil au fost executate defrișări, săpături și s-a așternut primul strat de balast.

„Lucrăm susținut la modernizarea acestui drum, care așteaptă de zeci de ani să fie asfaltat. Dorim ca prin această lucrare, Sânmartinul să devină un centru rutier pentru întreaga zonă, punct de plecare pentru viitoarea dezvoltare economică a comunei, dar și a localităților învecinate. Sânmartinul va fi conectat rutier cu toate localitățile învecinate, implicit cu rutele europene importante pentru accesarea transportului de marfă” a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Prin modernizarea drumului Sânmartin-Socodor, distanța de la Socodor la Arad se va reduce cu 10 kilometri.

Reamintim că în luna iulie 2021, după mai bine de  695 de zile de la obținerea finanțării, S.C. INTECO HOLDING și Consiliul Județean Arad au semnat contractul de execuție pentru modernizarea drumului județean DJ 709 B Sânmartin-Socodor. Valoarea contractului fiind de 12,9 milioane lei (15,4 milioane lei, TVA inclus).

Garanția lucrării ce va fi realizată de firma INTECO HOLDING este cinci ani, iar termenul de execuție este de 15 luni. Investiția este finanțată din fonduri europene, pe programul transfrontalier Interreg România-Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.