Lucrări la foc continuu pentru noul spital de Oncologie

0
1019

Lucările la noul spital de Oncologie din municipiu au luat avans, cu atât mai mult cu cât s-a lucrat în timpul pandemiei, chiar și în perioada stării de urgență. Unitatea spitalicească se construiește pe strada Vicențiu Babeș, iar fondurile din care se asigură investiția sunt nerambursabile, accesate de Consiliul Județean.

La finele lunii martie, consilierii județeni au aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiție „Secţie de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, municipiul Arad, str. Vicenţiu Babeş, nr. 11-13″.

Administrația județului a trebuit să facă modificări tehnico-economie pe fondul actualizării devizului general, de către proiectant. Astfel, potrivit devizului, valoarea totală a investiției a fost micșorată de la 12.126.774,86 de lei cu TVA, la 12.063.861,01 lei cu TVA din care, cuantumul fondurilor asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală fiind de 11.611.016,04 lei cu TVA de lei. Diferența până la totalul investiției, în sumă de 452.844,97 lei cu TVA lei va fi asigurat din bani de la bugetul Județului Arad.

Imobilul în care va funcționa Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad are regim de înălțime și va avea o capacitate de 53 de paturi, după cum urmează: – 50 de paturi pentru spitalizare zi și noapte – trei paturi spitalizare de zi – 17 fotolii.

În acest nou spital vor fi asigurate servicii medicale în regim de ambulatoriu, spitalizare continuă și spitalizare de zi. Construcția și amenajarea noii unități spitalicești ar urma să fie gata în maxim doi ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.