La unele asociații, secerișul s-a încheiat

La unele asociații secerișul s-a încheiat

Chiar dacă în ultimele două săptămâni ploile au avut o frecvență destul mare, alternând aproape simetric cu zilele însorite, activitatea în agricultură a avut un ritm bun, după cum ne-au precizat responsabili din partea Direcției pentru Agricultură a Județului Arad.

Astfel, până la începutul ultimei decade a lunii iulie, pe raza județului stadiul lucrărilor privind recoltarea, eliberarea terenului și arături de vară au avut valori bune.

Astfel, grâul s-a recolatat de pe 19 500 ha, recolta obținută fiind de 81 900 tone; la unele asociații recoltatul s-a finalizat înaintea venirii valului de ploi.

Continuând enumerarea, de pe 1540 ha cultivate cu triticale s-au recoltat 6930 tone; orzul s-a recoltat de pe 3 300 ha, fiind în cantitate de 11 050 tone; la orzoaica de toamnă: de pe 2 000 ha s-a recoltat 6 600 tone; la orzoaica de primăvară, de pe 800 ha s-a recvoltat 2 000 tone; rapița pentru ulei recolatată de pe 9 500 ha este în valoare de 32 300 tone.

De asemenea, tot în aceeași perioadă s-au realizat și alte lucrări precum: eliberat teren pe o suprafață de aproximativ 25 500 ha și arături de vară pe circa 2 600 ha.

Directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, Ioan Martin ne spunea că „deocamdată nu sunt semnale ca la grâu – aflat în perioada de recoltare – să fie înregistrate pierderi iar ploile, inclusiv cele recente, nu au afectat negativ culturile și nu s-au înregistrat inundații ori alte probleme de acet gen“.

Recomandările redacției