pisteLucrările la pistele de biciclete care vor fi amenajate pe Malul Mureşului, în municipiul Arad, vor începe în luna martie, urmând ca în acest an să fie finalizaţi cel puţin 7 kilometri de piste dintr-un total de 12,5 kilometri.
Pistele pentru biciclete de pe Faleza Mureşului vor fi realizate în trei etape, pe parcursul a doi ani. În prima etapă se are în vedere amenajarea pistei de biciclete pe traseul Subcetate – Zona Maranata – Parcul Europa – zona Perla – Parcul Mihai Eminescu – Podul Decebal – Podul Traian.
În cea de-a doua etapă se vor amenaja pistele de pe tronsonul Podul Traian – Cartierul Alfa, iar în cea de-a treia etapă se face pista pe tronsonul Cartierul Alfa – Arad by Pass – Pădurea Ceala – Aeroport.
De asemenea, în cadrul proiectului va fi realizată şi o legătură rutieră cu Bulevardul Revoluţiei pe strada I.C. Brătianu.
Lăţimea pistelor va fi de un metru pe sens, iar pe traseu vor fi amenajate 15 locuri de popas, dotate cu rastele pentru biciclete, băncuţe şi coşuri de gunoi.
De asemenea, pe traseul pistelor va fi reabilitat sistemul de iluminat public pe o lungime de 2,6 km. Pro­iec­tul prevede și modernizarea falezei Mureşului.
Primarul municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă, a precizat, miercuri, că în această săptămână va fi predat constructorului amplasamentul unde ur­mează să fie efectuate lucrările.  „Cel mai probabil joi vom preda constructorului amplasamentul, iar în luna martie pot începe lucrările. Sperăm ca la sfârşitul acestui an să avem realizate piste de biciclete pe un tronson de 7 kilometri. Acest tronson are asigurată finanţarea din bugetul local pe anul 2014”, a precizat primarul.
Valoarea investiţiei este de peste 5,4 milioane de lei, iar în urma licita­ţiei, la care au participat șapte firme, a fost desemnată câştigătoare aso­cierea formată din Syl Con Trans SRL – Electro Construct SRL şi Lile Service G.C. SRL.
Termenul de executare a lucrărilor este de 24 de luni de la data atribuirii contractului.
Realizarea celor 12,5 kilometri de piste pentru biciclete pe Faleza Mure­şului are la bază un proiect tehnic, care a fost realizat cu fonduri europene, prin programul transfron­talier HURO 2007-2013, în cadrul proiectului „Dezvoltarea comună a pistelor de biciclete în Arad şi Gyula”.

Recomandările redacției