Lucrările iau avans la noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaș

0
845

După cum am mai scris într-un număr trecut al ziarului, la Căpâlnaș se construiește un nou spital de Psihiatrie. Proiectul aparține Consiliului Județean (CJA) care a primit fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Reprezentanții CJA au făcut o verificare a lucrărilor.

Am verificat astăzi șantierul noului spital de Psihiatrie de la Căpâlnaș, un spital construit de Consiliul Județean Arad, cu sprijinul Guvernului. Terenul pe care este construit noul spital a fost pus la dispoziţie de primăria Birchiş. Valoarea alocată prin PNDL este de 25 de milioane de lei, la care se adaugă un milion de lei cofinanţare a Consiliului Judeţean

Clădirea va avea demisol, parter şi etaj şi este proiectată pentru 75 de locuri, actualul spital având doar 50.

Noua unitate spitalicească se va întinde pe o suprafaţă de de 5.385 metri pătrați şi va avea trei nivele cu circuite medicale moderne, curte destinată activităţii recreative, servicii de alimentaţie în minim trei mese de bază, consiliere psihologică specializată şi programe de terapie ocupaţională. În saloanele noului spital vor sta mai puțini pacienți decât până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.