primar CovasintÎn multe comune arădene lucrările începute la diverse obiective – de infrastructură, mai ales – au fost întrerupte din cauza venirii iernii. Însă termenele strânse de finalizare îi obligă pe mulţi constructori să profite de vremea relativ constantă şi blândă – din punct de vedere termic şi să mai continue unele lucrări. Este şi situaţia amplelor lucrări din Covăsânţ unde obiectivele finanţate prin fonduri europene nerambursabile sunt în ultimul trimestru.
„Este evident că din toamna trecută s-a ajuns la obiectivele grele: canalizarea şi extinderea reţelei de apă. Dacă la Centrul after-school lucrările s-au oprit, la extinderea reţelei de apă potabilă şi introducerea canalizării în unele zone s-a mai putut continua, când a fost vorba de realizarea traseelor. Impresionantă arie a lucrărilor reiese şi numai din enumerarea zonelor. La extinderea reţelei de apă se lucrează: de la «Cârnu» la drumul judeţean 708B; continuarea de la «Lavinel» la «Popan»; de la «Punte Vale» la Biserica Adventistă. La canalizare este în curs săparea şi montarea ţevilor – circa jumătate s-a finalizat; de asemenea, o treime din cămine (peste 30) sunt realizate. În plus, lucrările la staţia de epurare sunt la faza turnării platformei fundaţiei. Totul pentru ca în această primăvară lucrarea să fie finalizată. Mai precizez că noi suntem pe teren, alături de constructori, oriunde este nevoie pentru a le asigura condiţii propice de lucru“, a declarat Traian Balint, primarul comunei Covăsînţ.
Şi pentru ca totul să decurgă… normal, abia după finalizarea extinderii apei şi canalizării „se va trece la asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri afectate: la «Popan Hotu» şi de la Postul de Poliţie spre «Blaj» încolo“, după cum a ţinut să precizeze edilul.

Recomandările redacției