Lucrările la Biserica Ortodoxă din Hălmagiu sunt în curs de realizare

0
799

IMG_3491 IMG_3493 IMG_3494La Biserica Ortodoxă din Hălmagiu vor începe lucrările de modernizare atât în interior, cât şi în exterior şi se va încerca susţinerea cu mai multă implicare a serviciului religios. Pentru a afla mai multe am stat de vorbă cu preotul bisericii Cristian Bacoş.
„Înainte de a vorbi despre lucrările de modernizare a bisericii ortodoxe, vreau să vă spun că atunci când am venit pentru prima dată la biserică am fost primit cu foarte multă căldură.
În primul rând va trebui să facem curăţenie de primăvară în curtea bisericii, în casa parohială şi la cimitir. Aţi văzut şi dumneavoastră că zugrăvelile la casa parohială sunt aproape finalizate. Mai vreau să pavez în jurul bisericii, dar acest lucru se va întâmpla mai mult ca sigur după sărbătorile pascale, iar în curtea bisericii va fi ridicată o troiţă din lemn. În viitorul apropiat ne gândim să amenajăm un altar de vară în curtea bisericii, atunci când va fi timp frumos, multă lume va fi prezentă la slujbă în aer liber. Mai avem un plan, acela de a face o capelă, dar încă nu se ştie exact unde va fi amenajată. Acum vreau să vorbesc puţin şi despre Postul Paştelui şi despre ce ar trebui să facă creştinii în această perioadă. Postul este renunţarea la anumite mâncăruri, băuturi şi bineînţeles la faptele rele. Deci nu postim pentru a fi văzuţi sau lăudaţi de oameni, ci postim pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu. De fapt, postul nu este numai abţinerea de la bucate, ci şi abţinerea de la orice fel de lăcomie materială şi de la orice păcat sau atitudine egoistă: gând, cuvânt sau fapte lipsite de iubire“  a precizat Cristian Bacoş, părintele Bisericii Ortodoxe din Hălmagiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.