Lucrările de modernizare a drumului Nădab-Seleuș – drum ce nu mai fusese reabilitat de aproape 50 de ani, sunt avansate. După ultima vizită în teren, pe șantier, reprezentanții administrației județene au anunțat că se lucrează bine și într-un ritm intens.

Proiectul este finanțat din bani europeni, tronsonul având o lungime de 21,13 kilometri. Firma care execută lucrările pe acest drum grav degradat este INTECO HOLDING, reprezentată de administratorul Ovidiu Palcu.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a fost prezent miercuri pe șantierul drumului județean Seleuș – Nădab, pentru a verifica stadiul lucrării de modernizare. ,,S-au executat casetările (lărgirea drumului, pe lungime de 18,6 km), frezarea îmbrăcăminții vechi pe toată suprafața, așternerea pietrei sparte amestec optimal cu grosimea de 20 cm pe toată suprafața drumului. Inspecția în Construcții a analizat probele de laborator și documentația tehnică. Acum se lucrează la covorul asfaltic în Seleuș și s-a așternut covor asfaltic în intravilan Cintei și Zărand, și o parte dintre cele două localități. Prin acest drum județean legăm Podgoria Aradului de drumul Arad-Oradea”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Compania INTECO HOLDING deține o serie de utilaje de construcții moderne și personal calificat, format din specialiști în mai multe domenii de activitate. Firma are capacitatea de a derula lucrări de mare amploare și complexitate.

„De proiectele ample pe care le preluăm se ocupă specialiști și de asemenea, dispunem de forță de muncă calificată pentru lucrări. În ceea ce privește drumul Seleuș – Zărand – Nădab, care are o lungime de 21 de kilometri, conform contractului, perioada de execuție este de doi ani de zile. Însă, pentru că lucrările s-au derulat eficient și într-un ritm alert, estimez că vor fi gata nu peste mult timp. Garantez lucrări bune, de durată, executate într-un ritm alert, pentru că mă bazez pe forța de muncă capabilă pe are o avem, pe utilajele din dotare și pe experiența în lucrări ample, pe care firma a dobândit-o“, a susținut Ovidiu Palcu, administratorul firmei INTECO HOLDING.

În timp ce, în cazul altor proiecte pe infrastructură, arădenii au ajuns să fie îndreptățiți să-și pună semne de întrebare legate de competența unor firme, după ce acestea nu și-au dus la bun sfârșit contractele, în cazul firmei INTECO HOLDING, nu au existat dubii. Dacă firmei îi va reveni contractul pentru drumul Arad – Șiria – Pâncota, lucrările ar fi executate la standarde înalte și fără pierderi de timp. Licitația pentru acest proiect este în faza soluționării contestațiilor.

Recomandările redacției