Lucrările la drumurile Arad-Şiria şi Arad-Felnac vor fi începute cu bani din împrumutul CJA

0
250

imprumutÎmprumutul de maxim şapte mili­oane de euro, contractat de administraţia judeţeană revine din nou în atenţie. Consiliul Judeţean se va folosi de banii din împrumut pentru drumurile Arad – Şiria şi Arad – Felnac, nu de mult preluate din nou în administrare. Cum lucrările cer fonduri substanţiale, pe care administraţia nu le-a prevăzut în buget, creditul reînnoibil este deocamdată o singură soluţie pentru dema­ra­rea investiţiilor.
Aleşii judeţului sunt chemaţi astăzi să-şi exprime votul vizavi de modificarea unei hotărâri ce se referă la acest credit făcut în 2010. Proiectul se referă la o repartizare a împrumutului pe obiective, pe acest an, fără a se lua alţi bani împrumut.
Creditul pare să salveze cele două drumuri şi asta pentru că, potrivit documentelor ce vor sta astăzi pe masa aleşilor, de aici vor fi asigurate fonduri substanţiale. Pentru drumul „problemă“ – Arad – Seleuş ar urma să se aloce peste 1,5 milioane de euro. Pentru cel de al doilea tronson, Arad – Felnac- limită judeţ Timiş ar urma să se aloce un mi­lion de euro. Lucrările de construcţie a podului peste Mureş, între Pecica şi Sânpetru German ar urma să mai scoată din împrumut în acest an în jur de 956.000 de euro.
Sume mai mici – de ordinul miilor de euro vor fi alocate şi pentru lucrările de reabilitare a tronsonului DJ 682 G, Şagu – Cruceni şi tronsoanele cuprinse în sectorul Lipova.
În total, în acest an ar urma să fie folosiţi 3,5 milioane de euro, pentru investiţii la drumuri. Reabilitarea şi mo­dernizarea drumurilor DJ 709 Arad – Şi­ria – Seleuş şi Arad – Felnac- limită judeţ Timiş va costa administraţia judeţeană milioane grele. Lucrările se vor derula în etape, în funcţie de fondurile dis­ponibile, urmând să se înceapă cu cele mai afectate tronsoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.