Lucrările la drumurile din județ se controlează prin sondaj. CJA – cu ochii pe calitate

0
1134

Conducerea Consiliului Județean Arad a dispus efectuarea de controale prin sondaj, pe drumurile județene în lucru. La nivelul județului Arad sunt în lucru, în diferite faze ale execuției, 326 km de drumuri județene. Până acum nu a existat un proiect de modernizare/reabilitare atât de amplu, în județ, iar președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca a solicitat Direcției Tehnice verificarea constructorilor, pentru asigurarea calității.

Controalele se realizează prin sondaj pe drumurile județene, fără informarea prealabilă a celor care execută lucrările. Au fost trimiși pe teren 12 angajați ai Direcției Tehnice, iar diriginții de șantier sunt, la rândul lor, în legătură permanentă cu Consiliul Județean.

Este important să se modernizeze drumurile județene, dar nu oricum! De aceea controlăm, prin sondaj, calitatea lucrărilor pe toate drumurile județene aflate în lucru. În zonele unde am sesizat că primul strat de asfalt a cedat sau nu este corespunzător, am solicitat constructorului refacerea lucrării! Am cerut calitate și insistăm pentru calitate!” , a spus Iustin Cionca.

Verificările pe șantiere sunt dublate de verificarea respectării tonajului mașinilor care circulă pe drumurile în lucru și pe cele deja finalizate. De asemenea, sunt verificate și tronsoanele de drum în lucru unde șoferii nu respectă interdicția de circulație și trec cu mașinile peste asfaltul proaspăt turnat. Pe drumul județean aflat în lucru, Pâncota-Buteni s-au înregistrat cazuri de acest gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.