Lucrările la Grădiniţa Gosen au fost finalizate

0
333

ccia

Asociația Creștină de Caritate GOSEN  a anunţat, în cadrul conferinței de presă de luni, 23 februarie 2015, finalizarea proiectului „Mansardarea, renovarea, modernizarea și dotarea clădirii Grădiniței GOSEN, Calea Aurel Vlaicu nr. 121-125, Arad”.

La conferință au participat toate părțile implicate în proiect care au subliniat importanța acestei investiții și modul în care proiectul contribuie la dezvoltarea serviciilor sociale din Arad. Din partea beneficiarului a fost prezent Emanuel Micurescu, manager de proiect, din partea proiectantului a participat arh. Gheorghe Seculici, iar firma de consultanță C&C Grup a fost reprezentată de Carla Sandu și Cleopatra Negoi.

„Acest proiect a fost început încă din 1992 din dorința de a da valoare unei clădiri în care a funcționat până atunci o importantă fabrică din Arad. Am pus mult suflet și sunt deosebit de mulțumit de cum arată astăzi această investiție atât de necesară pentru arădeni”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, inițiatorul acțiunii și cel care a coordonat proiectarea investiției.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea serviciilor sociale oferite de Asociația Creștină de Caritate Gosen în vederea promovării incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile din județul Arad și județele limitrofe.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost: dezvoltarea infrastructurii sociale locale prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea Grădiniţei Gosen, în vederea creării condiţiilor necesare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă şi integrării eficiente în viaţa şcolară şi socială a copiilor provenind din medii socio-economice defavorizate; diversificarea serviciilor cu caracter social oferite de Asociaţia Creştină de Caritate Gosen prin crearea unui spaţiu corespunzător pentru recuperarea şi integrarea în societate a minorilor afectaţi de tulburări din spectrul autismului sau de Sindromul Down.

Rezultate obţinute la finalizarea proiectului sunt: reabilitarea, extinderea şi modernizarea clădirii grădiniţei P+2+M; dotarea spaţiilor administrative şi a grădiniţei cu aparatură IT, aparatură audiovizual şi echipamente sportive; dezvoltarea infrastructurii sociale locale prin reabilitarea clădiri utilizate în scop social; diversificarea serviciilor cu caracter social furnizate de asociaţie prin înfiinţarea unei grupe pentru un număr de zece copii bolnavi de autism şi cinci copii cu Sindrom Down; creşterea capacităţii grădiniţei de asistare a copiilor provenind din familii nevoiaşe; creşterea cu peste 30% a numărului de copii care frecventează cursurile grădiniţei (de la 65 la 95); crearea a patru noi locuri de muncă; asigurarea informării şi publicităţii pentru proiect prin difuzarea de comunicate de presă, amplasarea de panouri informative şi aplicare de autocolante inscripţionate pe dotările achiziţionate.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.498.609,76 lei (inclusiv TVA) din care finanțare nerambursabilă 2.766.079,45 lei (inclusiv TVA).

Proiectul s-a derulat în Regiunea Vest și a fost gestionat de către Autoritatea de Management pentru Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Tel.: 037-211.14.09 și de către Organismul Intermediar pentru Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest Timișoara, Tel/fax: 0256-49.19.23, 0256-49.19.81. Mai multe informaţii referitoare la proiect se pot obţine de la Emanuel Micurescu – manager proiect, tel.: 0740.80.20.60; Fax: 0257/27.24.77, e-mail: emiroana@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.