Comuna Zimandu Nou are o caracteristică aparte, prin aceea că se află la câțiva kilometri de municipiul Arad, de o parte și de alta a Drumului Național DN79, ce leagă Aradul de Oradea.
În ultimii ani comuna – ce are în componență satele: Zimandu Nou – reședință de comună, Andrei Șaguna și Zimand Cuz – a înregistrat o dezvoltare aparte, mai ales prin aceea că au luat ființă două cartiere noi, cu case construite de tineri în special pe loturile de teren acordate prin Legea 15 din 2003 dar și pe suprafețe cumpărate.
Dacă primul nou cartier din comună, construit în satul Zimand Cuz, demarat în anii anteriori este finalizat – aici fiind acordate 64 de loturi pentru care s-au finalizat toate uti­litățile: drum, curent electric apă curentă și în care mulți tineri   s-au și mutat – administrația comunei se zbate pentru realizarea utilităților în al doilea nou cartier.
Din spusele primarului Dorel Vidran, lucrările sunt în grafic în această vară. „Au demarat lucrări la cartierul nou din Zimandu Nou și Andrei Șaguna. În cele două localități vecine și foarte apropiate, după cum se știe, sunt parcelate și acordate 140 de loturi, dar nu­mai o parte pe Legea 15, o parte fiind și cumpărate. Vreau să spun că aici suntem în grafic cu lu­cră­rile programate: introducerea rețelei de apă – finalizată în proporție de 80%, pentru drum s-a încheiat licitația, avem un câștigător și de săptămâna viitoare putem începe lucrările iar la re­țeaua electrică suntem în faza de proiect. Suntem în discuții și cu furnizorul de gaz metan dar pentru a instala această rețea e nevoie ca majoritatea celorlate utili­- tăți să fie finalizate. Ne bucurăm că la noi în comună tinerii au avut ocazia de a-și construi case noi, cu costuri rezonabile“, ne preciza edilul din Zimand.

Recomandările redacției