Lucrările la noul Spital de Psihiatrie Căpâlnaș avansează

0
534

Aleșii județului sunt chemați să își dea acordul pentru schimbarea devizului de investiție la proiectul de construire a unui nou spital de psihiatrie, în Căpâlnaș. Mai precis, în următoarea ședință a Consiliului Județean, administrația va trebui să supună aprobării un proiect de hotărâre pentru modificarea sumelor necesare pentru lucrări. Cât privește lucrările efective, acestea sunt în plină derulare.

După cum am anunțat în alte rânduri în cotidianul nostru, la Căpâlnaș se construiește de la finalul verii, un nou spital, întrucât secția de Psihiatrie de aici funcționează într-o clădire retrocedată. În aceste condiții, posibilitățile de recompartimentare, amenajare sau extindere sunt limitate, iar pacienții nu mai pot rămâne mult timp în imobilul vechi. Anul acesta au existat și unele neînțelegeri între consilierii județeni, pe tema funcționării spitalului în clădirea veche.

Noul spital este construit pe bani europeni, fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Consiliul Județean (CJA) Arad a semnat în cazul acestui proiect, un contract pentru construirea unei noi clădiri, în valoare de peste 4 milioane de euro.

Cei de la Consiliul Județean susțin că lucrările sunt în plină desfășurare, cu atât mai mult cu cât vremea a fost prielnică. În septembrie, a fost încheiat un contract pentru servicii de asistență tehnică. Devizul general a fost actualizat de proiectant, iar valoarea investiției după actualizare este de 25.174.725 milioane de lei. Din bugetul județului, adică de la Consiliul Județean este alocată pentru investiție, o sumă de peste 850.000 de lei.

Spitalul va asigura 75 de locuri de găzduire pentru pacienții cu probleme psihiatrice, grupuri sanitare puse la punct și curte destinată activităţii recreative. Alte funcţiuni suport ce vor fi realizate sunt: spălătorie centrală, depozit deşeuri, bucătărie centrală, depozit central, materiale, coloană ascensoare de serviciu, camera sistemului de management al clădirii (BMS),camera sistemelor şi circuitelor I.T., cameră tablou electric, centrală termică, cameră instalaţie de ventilaţie şi aer condiţionat, camere tehnice şi de întreţinere a clădirii.

„Lucrările de construire a noului Spital de Psihiatrie Căpâlnaș sunt în grafic.Deja construcția prinde contur. Ne dorim să fie respectat termenul de execuție. Am insistat asupra constructorului să își respecte obligațiile asumate în contract, astfel ca investiția să fie gata la termenul stabilit“, a spus Andrei Ando, directorul Directiei de Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.