Lucrările la primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad vor începe în aprilie

1
301

autostradaFinalizarea autostrăzii Nădlac-Arad-Bucureşti, pentru a lega România de Europa (Coridorul IV), reprezintă unul dintre principalele obiective în domeniul transporturilor rutiere cuprinse în programul politic pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului.

Tronsonul de autostradă Nădlac – Arad a fost inclus pe lista proiectelor „semnificative“ pentru 2014, în funcție de alocările bugetare.

Noul constructor al primului lot din autostrada Nădlac – Arad, respectiv asocierea Astaldi – Max Boegl, va începe lucrările cel mai devreme în aprilie, abia după ce evaluează dacă există degradări la lucrările realizate anterior de Romstrade, în timp ce şase pasaje vor fi reproiectate.

Conform celor spuse de Dănuţ Dascălu, director adjunct al şantierului, în acest moment are loc şi o evaluare a lucrărilor realizate de Romstrade şi a eventualelor degradări apărute în perioada în care şantierul a fost abandonat, după rezilierea contractului cu fostul constructor.

Tototodată, noul constructor va reproiecta şase pasaje de legătură cu drumuri judeţene şi agricole, fără să schimbe locurile de amplasare a acestora.

Reproiectarea acestor obiective este programată să dureze până în luna iunie.

Întrebat dacă va putea fi respectat termenul de încheiere a lucrărilor, respectiv decembrie 2014, Dănuţ Dascălu a declarat că nu au fost luate în calcul întârzieri în execuţia primului lot al autostrăzii Nădlac-Arad.

Pe tronsonul de autostradă Pecica – Nădlac, lucrările sunt finalizate în proporție de 27%, iar pe lotul doi, care are 16 kilometri, lucrările sunt gata în proporție de 80%.

Construcţia autostrăzii Nădlac – Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 38 de kilometri, iar lucrările de construcţie la cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.

1 COMENTARIU

  1. Cum adica „in functie de alocarile bugetare” ? Sunt sau nu conditii, inclusiv financiare, de a se finaliza intreaga portiune de autostrada Arad – Nadlac ? Cand se va racorda aceasta portiune la reteaua de autostrazi din Ungaria, adica, practic, cu sistemul european de autostrazi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.