Lucrările la stadionul Municipal Francisc Neumann „ar putea începe săptămâna viitoare”

0
737

După vreo doi ani de zile, iată că lucrările de amenajare a gazonului, a instalaţiei de încălzire şi a celei de irigare la stadionul Municipal „Francisc Neumann” ar putea începe săptămâna viitoare, deci suntem cu un pas mai aproape de a avea încă un stadion reamenajat. Primăria municipiului Arad a semnat contractul cu firma SC RULOURI DE GAZON SRL din judeţul Giurgiu,  operatorul economic fiind desemnat câştigător întrucât a îndeplinit cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut.

Suprafață totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp, aceasta fiind  împărțită în două zone distincte: spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală acoperită cu gazon artificial de 1.529 mp. În plus, vor fi amenajate şi spațiile tehnice aferente terenului de joc, respectiv suprafață tehnică pentru încălzirea jucătorilor și spațiu tehnic ce găzduiește dotările necesare sistemelor de irigare, încălzire și drenaj implementate sub terenul de joc.

În toamna anului 2016, CNI s-a angajat la o co-finanţare de 2,5 milioane de euro pentru aceste lucrări. „Deoarece cele 2,5 milioane de euro de la Guvernul României pentru gazonul Stadionului Francisc Neuman nu au mai venit, am fost obligați să licităm lucrarea din banii arădenilor. Am semnat contractul de execuție și împreună cu firma câștigătoare am fost la stadion pentru a preda amplasamentul, astfel încât în cursul săptămânii viitoare să se poată apuca de lucru. Păcat că am pierdut aproape 2 ani pe promisiunea Guvernului…”, a decarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Valoarea totală a contractului este de 3.145.368 lei şi are o durată de 4 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Deci, rezultă că arădenii au avut de așteptat doi ani de zile pentru doar patru luni de lucru propiru-zis. În urma acestei investiţii stadionul Municipal „Francisc Neumann” va putea găzdui competiții de fotbal din divizia A și meciuri internaționale, conform standardelor emise de FIFA, UEFA și FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.