Lucrările la terenul de golf de la Fântânele au fost oprite din cauza insolvenţei

0
251

golfComplexul de lux de la Fântânele, care ar fi trebuit să cuprindă un teren de golf cu 18 găuri, un hotel de cinci stele, un club de lux şi o zonă rezidenţială formată din 50 de vile,  cu piscină, proiectate în trei stiluri, glamour, sport şi country, a rămas în stadiu de proiect. Lansat în urmă cu trei ani, proiectul a fost blocat din cauză că firma care ar fi trebuit să-l realizeze a intrat în insolvenţă. „De doi ani de zile, nimeni de la firma respectivă nu a mai fost prin comună. Societatea a intrat în insolvenţă, s-a aprobat un plan de reorganizare, iar noi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Sigur, ne dorim să reuşească să construiască acel complex”, ne-a declarat Emil Otlăcan, primarul comunei Fântânele. Conform Mediafax, firma italo-română a intrat în insolvenţă, acumulând datorii atât la stat, cât şi la bugetul local, unde are restanţe pentru impozite şi taxe locale de 450.000 de lei.

În ceea ce-i priveşte, reprezentanţii dezvoltatorului susţin că aşteaptă decizia Tribunalului şi că intenţionează să ducă la capăt proiectul, aşa cum a fost realizat iniţial.

 Un magnet pentru iubitorii de golf

Proiectul Complexului de agreement Butterfly Park a fost lansat la sfârşitul anului 2010, când italienii de la Bellavista Golf Villas&Resort SRL promiteau că, în mai puţin de trei ani, comuna Fântânele va deveni un magnet pentru iubitorii de golf din Europa. Valoarea totală a investiţiei era estimată la 84.567.356,20 lei, adică aproape 20 de milioane de euro, din care 43.628.095,00 lei,  urmau să reprezinte fonduri europene, obţinute prin programul operaţional regional, axa prioritară 5 – „dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“.

Terenul de golf trebuia să se întindă pe 56 de hectare, însă complexul de agreement Butterfly Park era proiectat să ocupe 73 de hectare, fiind proiectat în formă de future. Nu mai puţin de 350.000 de metri pătraţi ar fi trebuit să fie alocaţi pentru spaţii verzi private şi 150.000 de metri pătraţi pentru spaţii verzi publice. În complex urmau să mai fie construite parcuri cu locuri amenajate pentru fitness, pieţe, servicii de poştă, farmacie, un azil, o şcoală primară, biserică, terenuri de baschet, tenis şi fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.