bienalaFiliala Arad a Uniunii Artiştilor Plastici, cu sprijinul instituţiilor de stat,  organizează cea de-a patra ediţie a Bienalei de Artă Contemporană „Meeting Point”, închinată părintelui sculpturii moderne Constantin Brâncuşi, cu participarea a 200 de artişti din ţară şi din străinătate. Bienala, care se concentrează pe pictură, sculptură şi grafică,  se va desfăşura în perioada 15 noiembrie 2013- 15 ianuarie 2014, la Galeria de Artă „Delta”, Galeria de Artă „Alfa”, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din  Arad, în atelierele Uniunii artistilor Plastici-Filiala Arad de pe strada. C. Coposu şi în spatiul public.
„Bienala de arte plastice „Meeting Point- Arad Biennal 2013” – ediţia a IV-a este un reper important al manifestărilor artistice din tară, a cărui menire principală este de a conecta realităţi culturale naţionale si judeţene la reţeaua mult mai amplă a unei comunităţi largi, internaţionale, cu reverberaţii imediate în spaţiul central si sud-est europen. Ea şi-a propus exploatarea pe plan cultural a oportunităţilor pe care calitatea de membru UE al României îl oferă”,  susţine preşedintele filialei din Arad a Uniunii Artiştilor Plastici, sculptorul prof. univ. dr. Dumitru Şerban.
Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Consiliul Local Municipal Arad şi Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România prin filiala arădeană vă invită asfel la vernisajul şi festivitatea de premiere a lucrărilor care are loc vineri, la ora 18, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.
(G.S.)

Recomandările redacției