În zilele de 17-19 mai 2018 cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad au participat la simpozionul internațional Cercetare și Educație în Era Inovării, care se află la cea de-a 7-a ediție. La ediția din acest ban participă reprezentanți din 44 de universități din 20 de țări.

În cadrul acestei manifestări științifice sunt prezentate referate de specialitate, reunite sub genericul: Teologia Ortodoxă Română în slujba unității Bisericii și a națiunii.

În cuvântul de deschidere, părintele decan Pr. Prof. Dr. Cristine Ioja a evocat “implicarea Facultății de Teologie din Arad în activitatățile inițiate sub egida Universității. Totodată, prin aceste activități, Facultatea arădeană promovează valorificarea cercetării științifice în slujirea Bisericii. Ne bucurăm pentru faptul că temele referatelor colegilor evidențiază aspecte interesante legate de aportul adus de teologia ortodoxă românească în slujba unității de credință și de neam”.

 

Pr. Filip Albu

 

Recomandările redacției