Lucrul de mântuială și prostia unora fac din digul de 2 milioane de euro, vechi de nici un an de zile, să crape

1
2193

Se investește și se muncește cu anevoie la Arad, iar atunci când se face, se face prost. Se cheltuie bani mulți, care nu se văd însă în investiții, iar orice lucrare finalizată sfârșește prost înainte de a te putea bucura de ea.

Un exemplu este digul placat cu cărămidă și format din panouri de sticlă securizată, reabilitat pe o lungime de peste 2,3 kilometri, de la podul Traian până la podul autostrăzii, situat la marginea cartierului Alfa. Lucrarea are o vechime mai mică de un an de zile și deja bucăți din dig încep să se desprindă. Nici sticla securizată nu arată prea bine, fiind crăpată în mai multe locuri, dovadă fiind proasta execuție a lucrării. Nu putem trece cu vederea nici mâzgălelile unor arădeni iresponsabili și prost crescuți, însă asta nu oferă un alibi celor care ar trebui să fie responsabili de mentenanța digului.

Astfel, o investiţie de aproximativ două milioane de euro, care trebuia să schimbe aspectul malului Mureşului din zona podului Traian până în zona cartierului Alfa se duce pe apa… Mureșului.

Proiectul „ForMureș, îmbunătățirea managementului riscului la inundații pe râul Mureș în zona transfrontalieră”, a fost derulat de Administraţia Bazinală de Apă Mureş, având o valoare de 1,9 milioane de euro, bani europeni. Fondurile au fost obţinute printr-un proiect transfrontalier, derulat de autorităţile române şi ungare, cu o valoare totală de 2,7 milioane de euro, însă cea mai mare parte a sumei a revenit României.

foto: Ruben Onișor 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Cum poți să te gândești, ca un om “cu scaun la cap”, să propui un astfel de finisaj: cărămidă de placaj -total inadecvat- pentru un dig de protecție, împotriva inundațiilor!
    Este ceva, …, din puțul gândirii!
    O risipă, de neînchipuit, a banului public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.