Lucruri de care trebuie să ții cont când îți cauți job

0
311

job_angajareChiar dacă economia nu dă multe semne de însănătoşire, pe piaţă există destul de multe companii care fac angajări. În prezent, poţi găsi peste 12.700 de joburi active pe www.ejobs.ro, cel mai mare site de recrutare din România. Ca să ajungi la jobul dorit e însă necesar să ţii cont de sfaturile specialiştilor în recrutare.

Nu trimite CV-ul înainte de a-l verifica atent

CV-ul îl ajută pe recrutor să îşi facă o primă impresie despre tine, în calitate de potenţial angajat. Indiferent dacă alegi să aplici la anunţurile de angajare cu ajutorul siteului de recrutare eJobs sau să trimiţi CV-ul direct angajatorului, asigură-te că este fără greşeală! De multe ori, avantajele tehnologiei pot crea impresia că aplicarea pentru un job este un lucru extrem de simplu. Într- adevăr, CV-ul tău poate ajunge în contul companiei cu un singur click. Înainte de a apăsa însă butonul, verifică, verifică şi iar verifică!

Nu te lăsa descurajat de eventualele eşecuri

Găsirea unui job este, de cele mai multe ori, un proces de durată. Poţi trece prin foarte multe interviuri, pentru ca apoi să fii refuzat sau să ţi se spună că nu corespunzi cerinţelor postului. Nu te descuraja! Păstrează o atitudine pozitivă şi urmăreşte-ţi obiectivul: acela de a te angaja sau de a-ţi găsi un job mai bun. Tot ceea ce trebuie să faci este să îţi păstrezi încrederea în tine şi în calităţile pe care le ai. În plus, încearcă să fii cât mai convingător, ori de câte ori ţi se oferă ocazia.

Încearcă şi variante alternative

Ai impresia că toate drumurile ţi se închid? Poate că nu ar fi rău să cauţi variante alternative. Urmează un curs de perfecţionare în domeniul tău de activitate sau, de ce nu, de recalificare. Faptul că vei şti mai multe te va ajuta să obţii jobul dorit. Interesează-te şi valorifică orice oportunitate! În majoritatea oraşelor se derulează programe destinate dezvoltării resurselor umane, care oferă acces gratuit la cursuri de perfecţionare.

NU UITA!

  • Urmăreşte constant joburile care se publică pe site-urile de recrutare. Zilnic, pe eJobs.ro, zeci de companii recrutează pentru diverse posturi, în toată ţara.
  • Actualizează cu atenţie CV-ul şi aplică doar acolo unde corespunzi. Poţi cere şi părerea unui prieten, dacă nu eşti sigur.
  • Valorifică orice oportunitate care te ajută să te perfecţionezi pe plan profesional.

SURSA: http://www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.