Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier

0
417

UPDATE: Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe  Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în octombrie și a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat.

Fost șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. În perioada pandemiei, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate.

 

 

Ludovic Orban a demisionat în urmă cu câteva minute, din funcția de prim-ministru. Anunţul a fost făcut la ora 19.00. Decizia vine după alegerile parlamentare pierdute de PNL duminică și după întâlnirea extrem de scurtă a lui Orban cu președintele Iohannis de azi de la prânz.

Potrivit presei centrale, noul premier liberal va fi europarlamentarul Sigfried Mureşan. De asemenea, sunt luate în calcul şi alte variante de premier: Ilie Bolojan sau Cătălin Predoiu.

La întâlnire de la Palatul Cotroceni de la prânz, președintele Iohannis i-ar fi reproșat premierului Orban faptul că nu a gestionat bine pandemia, comunicarea pe pandemie, iar acestea s-ar fi văzut în scorul politic. Ca atare, președintele i-ar fi cerut demisia. Cu toate acestea, Ludovic Orban ar urma să fie susținut de PNL pentru șefia Camerei Deputaților în viitorul Parlament.

„Am încercat să îmi fac datoria, am încercat să găsim răspunsurile potrivite. Românii au ales componența viitorului Parlament”, a declarat în urmă cu puțin timp, Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.