Ludovic Orban vrea să înlocuiască alocaţia cu vouchere

0
322

Veste şoc pentru părinţi. Ludovic Orban ia în calcul înlocuirea alocaţiilor cu vouchere. Premierul desemnat vrea astfel să limiteze modul în care părinții cheltuie banii din alocație în alte scopuri decât în interesul copilului.
„Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință“ a spus Ludovic Orban.
Iată ce răspuns i-a dat Olguţa Vasilescu pe Facebook: „Alocaţia copilului e un drept universal, stabilită prin tratate internaţionale. Ea se acordă pentru copil, indiferent de venitul părinţilor şi de aceea nu se pot aloca sume diferite sau sub formă de voucher. Parcă sunt la concursul de idei trăznite cei de la PNL! În fiecare zi mai testează câte o prostie! Şi da, salariaţii au deduceri la impozite dacă au copii, în funcţie de numărul lor şi chiar şi pentru soţ sau soţie dacă nu este salariat acesta! De unde să ştie toate astea Violeta ca să îi spună şi lui Orban? Ea are treabă cu liftierele…“, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.