Lume multă, program bogat și distracție la sărbătoarea satului Sederhat

0
247

Cea de şaptea ediţie a sărbătorii „Ziua satului Sederhat“, ce s-a ținut sâmbăta trecută, pe o vreme frumoasă și caldă, s-a bucurat de o participare numeroasă. Pe lângă localnici au venit şi mulți oaspeți din localităţile învecinate.
Alături de enoriaşi, la liturghie a fost prezent primarul orașului Pecica, Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov şi mai mulţi membri ai Consiliului Local, care au deschis apoi oficial sărbătoarea celui mai mic sat aparţinător de Pecica.
La slujba ecumenică festivă – ţinută la biserica din sat, asistența a apreciat aspectul că toți preoții – preotul paroh romano-catolic Király Árpád, cât și preotul paroh ortodox Axinte Mureşan, preotul paroh greco-catolic Milin Milovan şi preotul paroh ortodox din Turnu, Marius Stratulat – s-au rugat „pentru înţelegere şi dragostea faţă de semeni“ după cum sublinia un participant.
Primarul Petru Antal a adresat apoi salutul său tuturor celor prezenți, mulţumind localnicilor pentru sprijin şi precizând că „moder- nizarea satului va continua şi în mandatul 2016-2020, prima lu­- crare programată fiind introducerea reţelei de apă şi a celei de canalizare“.

Programul artistic s-a des­făşurat pe scena amplasată în curtea Grădiniţei Sederhat, în faţa unui public numeros. Primii au urcat pe scenă micuţii de la Grădiniţa Sederhat, cu dansuri şi poezii, urând „La mulţi ani” satului lor, urmați de preșcolarii de la Grădiniţa P. N. 1 din Pecica. Evoluțiile formaţiilor de copii Kis Boglárka şi Nagy Boglárka ale ansamblului maghiar Búzavirág din Pecica, Datini Arădene au fost răsplătite cu generoase aplauze. A urcat apoi pe scenă cea mai nouă formaţie pecicană de dansuri populare Aranykalász, apar­ţinând Asociaţiei Culturale a Minori­tăţilor.
Grupul de Zumba din oraş au pregătit  o evoluție… energică, după care a urmat programul folcloric de peste o oră prezentat de dansatorii, soliştii şi orchestra Ansamblului Păstrătorii Tradiţiei din Pecica.
După cum ne preciza în final Pavel Sinka, consilier în cabinetul primarului „Balul stradal, adică ultimul punct al programului a fost extrem de reușit, fiind
susținut de formaţia Athmosphere Band, sărbătoarea încheindu-se cu minunate focuri de artificii, ca de obicei“.
 (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.