Nu, nu este nici un fel de glumă și nici vreo fotografie care să fie falsificată în photoshop. Pur și simplu sunt imagini dintr-un cimitir din Arad. Este vorba despre Cimitirul Gai, unde se încalecă două lumi antagonice: una modernă, dată de stâlpii cu panouri fotovoltaice de iluminat și una arhaică, unde vegetația își face de cap, copacii cresc peste morminte, iar drumurile sunt impracticabile, din pământ.

Cele două lumi diametral opuse sunt însă și aberante. Lumea se întreabă la ce folosesc stâlpii aceștia moderni, cu panouri fotovoltaice de iluminat, din moment ce mormintele sunt vizitate doar pe timpul zilei și în special dimineața, având în vedere că majoritatea celor care calcă în cimitir sunt oameni în vârstă, activi în prima parte a zilei. „Stâlpii ăștia inutili au costat o grămadă de bani. Cu jumătate din banii pe care i-au folosit pentru montarea lor puteau să facă aleile. Sunt pline de buruieni, spini și fiind din pământ, te umpli de noroi atunci când plouă. Pentru a ajunge undeva trebuie să calci efectiv peste morminte. Această situație o întâlnesc atât în Cimitirul de la UTA, Eternitatea, cât și în Cimitirul din Gai. Când plouă nici măcar cu mașina nu te poți deplasa în Cimitirul din Gai, pentru că riști să rămâi împotmolit. “, ne-a atras atenția un cititor.

Pozele vorbesc de la sine despre starea în care se află Cimitirul Gai. Aleile sunt sufocate de vegetația luxuriantă, pomii răsar pur și simplu din morminte, drumul este din pământ, plin de gropi și îmbibat cu apă, iar o vacă păștea liniștită la marginea cimitirului.

Cei câțiva angajați ai cimitirului încercau din răsputeri să păstreze o oarecare ordine, se vedea că au încercat să taie iarba, însă ploile abundente le făcea munca zadarnică.

 

Recomandările redacției