tribunalProcesul principalului suspect al crimei de la Riviera continuă. Ieri dimineaţa, soţia victimei a mărturisit în faţa judecătoarei de la Tribunalul Arad, tot ce s-a întâmplat  în ziua dispariţiei soţului său şi în zilele următoare. Luminiţa Apostol a mai vorbit de asemenea şi despre relaţia dintre Abel şi familia asociatei sale, precum şi despre mo­tivele care au făcut-o să se ţină  departe de Riviera şi de membrii familiei Buleu. Soţia lui Abel povesteşte că nu a mai trecut pe la Riviera din august 2012, când a fost agresată de unul dintre fraţii lui Adrian Buleu. Din mărturia Luminiţei Apostol a reieşit că bătăile sau agresiunile asupra clienţilor şi angajaţilor erau la ordinea zilei.
Femeia susţine că într-o seară din august 2012, Marian Buleu, fratele lui Adrian, a agresat fizic pe unul dintre angajaţii restaurantului, moment în care Luminiţa Apostol a intervenit, din compa­si­- une pentru victimă. Când a încercat să-l tragă deoparte pe Marian Buleu, aceasta s-a întors şi a lovit-o peste faţă şi peste ureche, astfel încât femeia a avut nevoie de îngrijri medicale, după ce s-a trezit cu timpanul fisurat.
Luminiţa Apostol a mai povestit că Abel vorbea foarte des despre o schimbare în stilul lor de viaţă. „Când s-a întors din America, mi-a spus că oamenii de acolo trăiesc foarte frumos, era încântat de stilul de viaţă american. Astfel, am discutat despre o eventuală plecare în SUA. El s-a gândit ca pe timpul verii să stăm în România, să se îngrijească de terenurile de sport de la bază, iar iarna să trăim în America”, a povestit soţia victimei. De aproximativ patru ani, Abel dorea să se separe de asociaţii săi, în ceea ce priveşte Riviera. Acesta dorea să păstreze şi să administreze terenurile de sport, iar soţii Buleu să rămână cu restaurantul. „Abel foarte rar intra în restaurant. El se ocupa de terenurile de tenis. Îşi dorea foarte mult această separare de asociatul său, şi de mult timp a tot dezbătut mai multe variante în care să se producă această separare. De când s-a întors din America, în aprilie 2012, părea şi mai hotărât să pună în aplicare această separare”, povesteşte Luminiţa Apostol. Aceasta a mai spus că atât Adrian, cât şi Alina Buleu erau oameni foarte violenţi şi agresivi. Conform femeii, orice ceartă  între inculpat şi victimă, pornea de la Alina Buleu. „Alina se certa foarte des cu Abel şi îl trata în mod foarte urât, de fapt, cum îl trata şi pe propriul soţ. Mereu striga, îi adresa injurii foarte grave şi urâte, îi spunea «moldovean prost», «analfabet», «ciupercos». Alina se certa mai mult cu Abel decât inculpatul. Era obişnuită să facă totul cum vrea ea”, povesteşte Luminiţa Apostol.
Adrian Buleu a avut o altercaţie cu victima, pe care a recunoscut-o în faţa instanţei, în vara anului 2011, cei doi s-au certat şi a izbucnit un conflict, în urma căruia  Buleu l-a lovit pe Abel cu palma şi pumnul. Ieri, în instanţă, soţia victimei a vorbit despre ameninţările lui Buleu.   „Adrian i-a spus lui Abel: «Ai grijă ce faci, pentru că eu am un frate care a făcut închisoare, pentru că i-a scos ochiul unuia», de asemenea, i-a spus „Vezi că pun ucrainieni sau moldoveni, care să vină după tine, să te arunce în Mureş, să dispari. Le dau 2.000 – 3.000 de euro, şi nici nu trebuie să fiu prezent când te fac ei să dispari”, poves­teşte soţia victimei. În ultimii doi ani mai ales, relaţiile între asociaţi erau foarte tensionate. Alina Buleu a spus că soţul ei o ameninţa să scoată banii investiţi în bază. Abel ar fi fost pus să semneze contracte de creditare, care nu existau, acesta spunea că soţii Buleu lucrează la negru, fură, şi că acele investiţii despre care vorbeau ei nu erau reale. „Abel se plângea că soţii Buleu lucrează la negru şi fură şi că îl obligă să semneze contracte de creditare false. Eu i-am spus de multe ori să vândă Riviera, pentru a scăpa de probleme, însă el zicea că nu poate face acest lucru, pentru că Riviera era viaţa lui şi sufletul lui”, a mai spus Luminiţa Apostol. În timpul convorbirii de două ore între aceasta şi Alina Buleu, cele două ar fi vorbit despre Riviera, cum Luminiţa nu doreşte să se implice, deşi Alina Buleu îi cerea ajutorul, pentru că i-ar fi fost foarte greu să administreze baza de una singură, când Abel şi Adrian Buleu au fost plecaţi, în America, respectiv Belgia. „În acea noapte, Alina s-a plâns foarte mult de familia soţului său şi vorbea foarte urât de aceştia. Când am discutat despre noaptea în care m-a lovit fratele lui, Alina mi-a spus «Acum, îţi dai seama ce fel de oameni sunt?»”. Pe parcursul mărturiei, soţia lui Abel o prezenta pe Alina Buleu ca fiind mai violentă decât soţul acesteia, aşa încât toate conflictele între Abel şi Buleu, ar fi fost provocate de aceasta. Prin mărturia ei, Luminiţa Apostol a confirmat ceea ce spunea Buleu, că şeful poliţiei nu a dorit să-l asculte în ziua de 2 mai, spunând că „Dacă ai să-mi spui ceva despre Abel, spune în faţa tuturor, nu mie, între patru ochi”. Luminiţa Apostol a fost chestionată de avocaţi, precum a fost și Adrian Buleu, pentru investigarea amănunţită a probelor şi a intervalelor orare ale evenimentelor din data de 1 mai, şi din zilele următoare acesteia.
Claudia Gavra

Recomandările redacției