Luna aceasta arădenii sunt așteptați la o serie de evenimente organizate de CCJA

0
163

Arădenii vor avea parte de o serie de evenimente culturale, muzicale, precum și sportive, ce vor fi organizate luna aceasta, de Centrul Cultural Județean (CCJA). Printre acestea se numără concursuri de muzică și dans, festival ecvestru și un campionat națio­nal de motociclete.
„Începem luna aprilie cu o serie de manifestări cultural-spirituale, evenimente care vor avea un impact deosebit în conştiinţa comunităţii de pe întreg cuprinsul judeţului. Parcurgem o perioadă în care cu toţii trebuie să îmbrăţişăm bi­nele, să ne aplecăm spre spiritualitate şi artă sacră, iar Fes­tivalul Filocalia, aflat la cea de-a treia ediţie, este evenimentul cel mai potrivit. Calendarul cultural al lunii aprilie cuprinde şi alte evenimente, adresate tuturor categoriilor de vârstă: Concursul internaţio­nal de muzică şi dans «Ghioce­lul de argint», Festival Ec­ves­tru «Cupa Sfântului Gheorghe», Campionat Naţional motociclete tot-teren« King of the Hill Tournament». Doresc să menţionez în mod deosebit finalizarea proiectului transfron­talier Green House.  Totodată, am editat 5.000 de cărţi de colorat cu imagini din ora­şul şi judeţul Arad. Ne dorim, în acest fel, să promovăm patrimoniul cultural arădean, prin joc, prin colorat, să educăm tâ­năra generaţie în vederea cu­noaşterii şi preţuirii acestor valori inestimabile“, a spus Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.
Program divers
Programul evenimentelor cu­prin­de: Festivalul de spiritualitate şi artă sacră românească „FILOCALIA“ ediția a-IV-a  – secțiu­nea concerte religioase, Ziua Internațională a Romilor, 7 aprilie și dezvelirea bustului academicianului Cornelia Bodea, la 100 de ani de la naștere pe 8 aprilie, lângă Bi­se­ricuța de Lemn din incinta Spitalului Clinic Județean Arad
Între 8-10 aprilie va avea loc în mai multe localități din județ, Concursul Internațional și Etapă de Campionat Național motociclete tot-teren „King of the Hill Tournament“, ediţia a IV-a .
Pe 15 aprilie, Școala Populară de Arte va organiza Festivalul de muzică pop pentru copii, „Steluța de Cristal“, ediția a-VII-a și tot atunci, arădenii sunt așteptați la Festivalul „Cununiţa -15 ani de cântec”. De asemenea, la Macea, între 13-17 aprilie 2016 se va desfășura Şcoala internațională de primăvară de gemmaeterapie, ediția a II-a , eveniment la care vor participa studenți, profesori, farmaciști, medici, biologi și chimiști.
Programul evenimentelor mai cuprinde: Turneul de fotbal internațional pentru copii ,,EU-GOAL”    Arad, între 16-17 aprilie 2016, acțiune organizată de Club Spor­tiv Atletico Arad, Festivalul Ecvestru „Cupa Sfântului Gheor­ghe“ ediţia a II-a     Arad, între 22-24 aprilie 2016, sub organizarea Asociației Agroturism Club Spor­tiv Slătioara și Festivalul -concurs „Floare de pe Criș“, ediția a-XXII-a, organizat de Primăria și Casa de Cultură Ineu, pe 24 aprilie 2016
Pe 15 aprilie va fi inaugurată Green House Căsoaia și tot aici, în intervalul 29 aprilie – 2 mai, se va desfășura și Festivalul Căsoaia, ediția a XIII-a, sub organizarea Organizației Tineretului Maghiar din Arad.
Între 15 și 17 aprilie, Palatul Copiilor organizează concursul internaţional de muzică şi dans „Ghiocelul de argint” ediția a XXIII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.