Un bilet de spectacol care costă 5 lei şi un text extrem de cunoscut iubitorilor de teatru, „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, jucat de cei mai talentaţi actori arădeni, reprezintă reţeta unei seri de succes de care va avea parte publicul din Oradea. Spectacolul „Gaiţele” al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, în regia lui Laurian Oniga, va fi susţinut în luna februarie la Teatrul „Regina Maria” din Oradea. Eve­nimentul face parte din proiectul de mare succes „Luna plină de teatru”, organizat de teatrul arădean pentru al patrulea an consecutiv.
În prima lună din fiecare an, iubitorii de teatru au la dispoziţie o ofertă de nerefuzat: pot viziona spectacole la care biletul de intrare costă doar 5 lei (un sfert din preţul unui bilet obişnuit), indiferent de locul din sală şi indiferent de categoria de pu­blic: persoane adulte, elevi, studenţi, ori pensionari. La Arad, „Luna plină de teatru” este acum în plină desfăşurare, afluxul de spectatori fiind atât de mare încât majoritatea spectacolelor se joacă cu casa închisă. Este şi cazul spectacolului „Gaiţele”, programat la Sala Mare duminică, 24 ianuarie, de la orele 19,00, la care cele peste 400 de bilete au fost epuizate în doar câteva zile.
Anul trecut, actorii arădeni au susţinut spectacole şi în trei oraşe importante din judeţ. Anul acesta, în premieră, „Luna plină de teatru” trece dincolo de graniţele judeţului. „De această dată, spectatorii din Oradea sunt invitaţi în Sala Mare a Teatrului «Regina Maria» din Oradea pe 4 februarie, pentru a urmări şi savura comedia de mare succes «Gaiţele» a lui Alexandru Kiriţescu. Biletele cu preţul unic de cinci lei pot fi cumpărate de la agenţia teatrală a Trupei Szigligeti, instituţie cu care TCIS Arad are un protocol de colaborare”, a declarat Bogdan Costea, mana­gerul teatrului arădean.
Spectacolul „Gaiţele” este regizat de Laurian Oniga, decorul este realizat de Onisim Colta, costumele de Oana Cătălina Văran, iar distribuţia este următoarea: Aneta Duduleanu: Liliana Balica; Wanda Serafim: Carmen Butariu; Margareta Aldea: Oana Kun; Colette Duduleanu: Mariana Tofan; Fraulein: Angela Petrean Varjasi; Lena: Dorina Darie Peter; Zoia: Adriana Ghiniţă; Bozsi: Ro­xana Sabău Nica; Mircea Aldea: Ştefan Statnic; George Dudu­leanu: Dan Covrig; Ianache Dudu­leanu: Constantin Florea; profe­sorul de pian: Ilko Gradev.

Recomandările redacției