teatruTeatrul Clasic „Ioan Slavici” invită, astăzi, arădenii la o nouă reprezentaţie a spectacolului „Freud şi Bunul Dumnezeu”, un one-man show regizat şi jucat de Doru Nica, pentru care textul a fost scris special de Mircea M. Ionescu, părintele „Filozofiei băşcăliei”.
Muzica este compusă de cunoscutul Ilie Stepan, din echipa producţiei mai făcând parte şi Oltea Blaga (asistent regie), Indre Colta (scenografia) şi Lucian Moga (light-design).
„Am scris cu o enormă plăcere muzica pentru «Freud şi Bunul Dumnezeu», iar compoziţiile mele completează personajul lui Doru Nica, mergând mână în mână. Doru face parte din stirpea acelor actori care au harul să joace cu succes tragi-comedii şi te cuceresc imediat.”, a spus atunci compozitorul.
Premiera spectacolului a avut loc la începutul lunii noiembrie a anului trecut, odată cu lansarea volumelor „Animalul, acest om ciudat“ şi „Şcoala de proşti”, textul piesei fiind cuprins în cel dintâi. Premiera a fost conside­rată de scriitorul Mircea M. Ionescu  „cel mai important eveniment personal” al anului 2013.
Teatrul Clasic vă reaminteşte că puteţi achiziţiona un bilet de intrare cu numai 5 lei la oricare dintre spectacolele care fac parte din Luna Plină de Teatru, inclusiv, aşadar, la „Freud şi Bunul Dumnezeu”, care se va juca în sala Studio, începând cu ora 19, 00.
(G.S.)

Recomandările redacției