teatru Sorry CasatoriaTeatrul Clasic „Ioan Slavici” vă oferă în acest weekend , în cadrul Lunii Pline de Teatru, nu mai puţin de trei spectacole, biletul la oricare dintre ele fiind de numai 5 lei.
Astfel, sâmbătă, de la ora 19, Claudia Ieremia şi Zoltan Lovas vor reveni pe scenă în producţia „Sorry”, în regia lui Ion Ardeal Ieremia, după un text de A. Galin, „o poveste despre dragoste, reveniri, speranţe, renunţări, condimentată exact atât cât trebuie şi cu umor”.
Duminică, teatrul arădean găzduieşte alte două spectacole. Primul începe la ora 16, 00 în Sala Studio, acolo unde Ioan Peter Pit (în calitate de autor, regizor şi actor), Carmen Vlaga Bogdan, Cecilia Donat şi Andrei Elek vor susţine o nouă reprezentaţie a piesei „Cei mari, cei mici”, „un spectacol despre o familie de azi, pur românească, construită cu migală peste un text ce poartă inconfundabila semnătură a lui Ioan Peter Pit”.
Esenţa celui mai nou spectacol semnat de Ioan Peter Pit o regăsim în cele scrise de Anca Giura în „Cronică de spectacol”: «Existenţa omului nu e un sistem de ţevi în care atunci când un segment s-a defectat intervine instalatorul, înlocuieşte bucata uzată şi sistemul reporneşte ca nou în parametri optimi. Destinul celor mai mulţi dintre noi pare sortit uzurii, irosirii şi ireparabilului. Ne identificăm cu casele şi maşinile posedate şi considerăm că în instinctul exacerbat al pose­siei constă însăşi fericirea. Dar nisipul din clepsidră se scurge imuabil şi singurătatea ne pândeşte după colţ. ,Da’ eu pentru cine mă vopsesc?” se-ntreabă în repetate rânduri Ţiţi, mama din ,,Cei mari, cei mici’’. Aflată la jumătatea vieţii, taman în punctul critic în care puii, fiul şi fiica, părăsesc iremediabil cuibul, Ţiţi – mama ar vrea să oprească timpul pe loc sau mai degrabă să-l dea înapoi, asemenea unor limbi de ceasornic. Poate printr-o  ,,magică’’ vopsire a părului, fiul ei plecat ca inginer la Atlanta ar redeveni puşti, iar fiica pe punctul să facă o căsătorie grăbită s-ar transforma în fetiţa de mai ieri. Pe de altă parte, în aproape douăzeci şi şapte de ani de căsătorie, Ţiţi n-a avut parte de şedinţe de înfrumuseţare, nici de concedii la mare,  şi iată că rutina i-a ajuns până în gât» .
De la ora 19, în Sala Mare, vine rândul unui alt spectacol de succes. Este vorba de comedia „Căsătoria”, după N.V. Gogol, în regia lui Laurian Oniga, avându-i în distribuţie pe Oltea Blaga, Carmen Butariu, Liliana Balica, Florin Covalciuc, Ionel Bulbuc, Dan Covrig, Călin Stanciu, Doru Nica, Roxana Sabău, Constantin Florea şi Sorin Calotă.

Giorgiana Stoica

Recomandările redacției