ghinitaSpectacolul „Tillsonburg” de Malachy McKenna, în regia lui Jimmy Fay este următorul spectacol care se va juca în cadrul programului Luna plină de teatru. Reprezentaţia va avea loc joi, 10 ianuarie, de la orele 19, pe scena Sălii Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad .
„Tillsonburg” a avut premiera în 2005 şi este singurul spectacol ară­dean care a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Producţia a reintrat recent în repertoriul instituţiei tearale arădene, atrăgând noi generaţii de iubitori ai teatrului contemporan.
Din distribuţia spectacolului „Tillson­burg” fac parte actorii Ovidiu Ghiniţă, Andrei Elek, Alex Mărgineanu, Sorin Calotă şi Călin Stanciu, fiecare dintre ei susţinând partituri scenice excelente, întregul spectacol fiind o adevărată sumă de recitaluri actoriceşti. Jimmy Fay este regizor asociat al Teatrului Abbey din Dublin şi singurul irlandez care a montat în România până la ora actuală. „«Tillsonburg» este un spectacol de teatru contemporan, în care umorul, sensibilitatea şi fragmen­tele de viaţă se îmbină firesc, ofe­rindu-le spectatorilor o mostră de teatru de calitate şi de mare încărcătură emoţională”, a declarat Mihaela Balint, purtător de cuvânt al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.
Luna plină de teatru este un program al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad care se va derula pe parcursul lunii ia­nuarie. În cadrul acestui program toate spectacolele din actualul repertoriu se vor juca la un preţ special: 5 lei de persoană reprezentaţia. În acest fel se do­reşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. Se urmăreşte, de asemenea, facilitarea accesului la teatrul de calitate al tuturor categoriilor sociale. Vor avea loc 19 reprezentaţii, preţul rămâ­nând acelaşi pe toată durata şi indiferent de tipul spectacolului.

Recomandările redacției