Lunca Mureșului strigă după ajutor: gunoaiele sunt aruncate peste tot

0
247

În Lunca Mureșului au fost depistate tone de gunoaie. Așa s-a exprimat o cetățeană, într-o postare pe facebook, în care a făcut public ceea ce se întâmplă în apropierea localității Zădăreni din județul nostru. 

Astfel, s-au observat mai multe gunoaie, inclusiv canapele, covoare, dar în special moloz, în Lunca Mureșului. Cetățeana a adăugat în postarea sa următoarele: „ Oare Garda de Mediu din Arad chiar nu există? În alte județe au început să confiște autovehiculele cu care se transportă moloz, în județul Arad nu cred că au confiscat vreodată, măcar să dea exemplu.” 

O societate educată naște un mediu curat. Aradul nu este unul dintre cele mai murdare județe, de altfel, însă, stă prost la capitolul educației ecologice. 

Deși primarul a promis că, începând de luna viitoare, se vor aplica atât amenzi foarte mari, cât și se vor confisca utilajele cu care vor fi prinși oamenii, se așteaptă fapte, nu vorbe. 

Ori de câte ori nu s-ar sesiza Garda de Mediu, ce rost ar avea, dacă mâine am găsi tot aceleași gunoaie, în tot același loc? Aici e vorba despre conștientizare, asumare și schimbare.  

Până când, arădenii așteaptă să vadă măcar în municipiu, ceva măsuri întreprinse pentru binele mediului înconjurător. 

Cert este faptul că și peste arădeni cade o mare responsabilitate, pentru că tot din cauza unora dintre ei se ajunge în acest punct. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.