stanciuClubul Sportiv Astra Arad va fi reprezentat la Campionatul Mondial de juniori la lupte greco romane, programat la Sofia, în perioada 12-15 august, de patru sportivi: Dorin Pârvan, recent medaliat cu argint la Campionatul European din Macedonia, în cadrul categoriei 84 de kilograme, Tiberiu Barbazan, medaliat cu bronz în aceeași competiție amintită mai sus la categoria 120 de kilograme, Mihai Mihuț, locul nouă la Europene, la 60 de kilograme și Iulian Grăjdan, care va concura la 55 de kilograme.
Cei patru elevi ai antrenorului emerit Spiridon Stanciu se află în cantonament cu lotul național la Poiana Brașov, urmând să facă duminică deplasarea în capitala Bulgariei. „Este un Campionat Mondial, va fi mult la greu ca la Europene. Șanse mai mari are Pârvan, care cu o tragere bună, s-ar putea clasa pe un loc superior, o medalie ar fi ceva nemaipomenit. Toți patru sunt băieți buni, Grăjdan este campion de seniori, Barbazan a luat bronzul la Europene, iar Mihuț are și el calități. Să sperăm că se vor întoarce acasă cu rezultate bune”, ne-a declarat antrenorul de la CS Astra, Spiridon Stanciu.
După Mondiale, concentrarea se mută pe finala Superligii Naționale de seniori pe echipe, unde luptătorii arădeni pornesc cu prima șansă la titlu. „Dacă ar fi să ne luăm după etapele preliminare, când i-am bătut de trei ori pe Steaua și Dinamo, am putea spune că suntem favoriți. Dar totuși, finala are loc la București, se poate întâmpla orice, oricum o medalie tot vom lua”, mai spune Stanciu.

Recomandările redacției