Aradul, prin CS Astra, a scris istorie pentru luptele greco-romane românești. La Moscova, Mihai Mihuț s-a încununat campion european la categoria 63 de kilograme, aducând „aurul” în țara noastră după 11 ani de absență.
Recapitulând, Mihuţ l-a învins în optimi pe francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca, în sferturi a trecut de bulgarul Nikolai Ivanov Vichev, iar în semifinale a câştigat în faţa rusului Zaur Kabaloev, întorcând meciul în ultimele 15 secunde.
Apoi, în ultimul act sportivul pregătit de Spiridon Stanciu l-a depășit pe norvegianul Stig-Andre Berge, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Românul a dominat clar prima parte a meciului, după trei minute scorul fiindu-i favorabil, 3-0. Pe final, norvegianul a punctat şi el, dar Mihuţ a rezistat. Victorie cu 3-2 pentru luptătorul român, care se va întoarce acasă cu medalia de aur. Ultimul campion european al luptelor româneşti a fost Eusebiu Diaconu, în 2007.
Tot marţi seara a luptat pentru medalia de bronz şi Alin Alexuc-Ciurariu, la categoria 130 kg. Sportivul dinamovist a întregit palmaresul delegaţiei „tricolore” cu o nouă medalie, după ce s-a impus la puncte,
3-1, în meciul cu ungurul Balint Lam.

Recomandările redacției