Mă deranjează aberațiile și minciunile

0
506

de Voicu Sida

După atâtea zile de când ploaia nu ne-a mai oferit nici un răgaz, plouă zi și noapte, era de așteptat să ne trezim cu asemenea inundații în anumite zone ale județului nostru.

Întotdeauna când se umflă Crișul Alb în pene și iese din matca sa, pune serioase probleme în zona Dieci – Revetiș și Almaș, acoperind o suprafață din drum și mari suprafețe de culturi și teren agricol.

Doar că în data de 12 februarie, anul curent, pe o rețea de socializare din Arad a apărut o știre „bombă“ cum că „drumul Revetiș – Dieci este închis din cauza zăpezii“. Știrea a fost sesizată de către domnul inginer Cosmin Gligor, director la INTECO HOLDING, firmă care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor județene. „Vă mărturisesc că nici măcar nu era zăpadă pe drum, fapt pe care vi-l poate confirma și domnul primar al comunei Almaș, Aurel Ginu Costea“, susține ing. Cosmin Gligor. La rândul său, primarul Aurel Ginu Costea susține: „Aici a fost vorba de ravagiile pe care le face Crișul atunci când iese din matcă. Nici măcar nu este zăpadă pe drum, ci doar pe pajiști se poate observa. Zăpada este prezentă doar pe câmp, nicidecum pe drum“. Acesta continuă: „Să vă mai spun ceva: încă din data de 11 februarie, la ora 21.30, când s-au luat măsurile necesare pentru deszăpezirea drumului, acesta era deja inundat. Apa era deja de 30 de centimetri pe drum și chiar eu am văzut trecând autospeciala de deszăpezire prin apă. Dar nici vorbă ca drumul să fie înzăpezit, Doamne ferește. În ziua de azi te poți aștepta la informații eronate de acest gen, dar nici în halul ăsta“.

Dar să revenim la o altă problemă: este vorba de peste 200 de hectare acoperite de apă. „Vorbim aici despre culturi și alte terenuri agricole. Asta ne face nouă Crișul“, susține primarul.

Am rămas și eu surprins de ce mi-a spus domnul director Cosmin Gligor că a pățit acolo pe internet sau unde și despre ce a fost postat.

Dar toate sunt trecătoare, poate nici nu a luat nimeni în seamă“, mai spune domnul Gligor.

de Voicu Sida 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.